Запечатаха барчето на пл. „Македония” на затъналата в борчове съпруга на славното орле М. Митев, дължи на общината 26 000 лв. „тротоарно право”

2373 лв. дълг към община Благоевград е натрупала фирмата ЕТ „Влади-Красимира Митева“ на съпругата на легендарния вратар на орлетата Мирослав Митев. Сумата е натрупана от февруари до 10 юли за неплатено тротоарно право пред барчето на тотото на площад „Македония“, чийто наемател бе Митева.

Общински служители се опитват от няколко дни да връчат писмо на футболната съпруга за задълженията с искане за прекратяване на наемните отношения с нея като нередовен платец, но не могат да намерят длъжниците. Миналия четвъртък помещението бе запечатано с лепенки, а масите и столовете – струпани на дървения подиум непосредствено преди входа. В петък, събота, неделя и понеделник обаче рано сутрин оборудването се нарежда по площадното пространство и цял ден заема общинска тротоарна площ. Продължават да се трупат дългове, тъй като договорът не е прекратен, само от 10 юли до момента за заетата площ от 57 кв.м, за колкото е подписан договорът, футболната съпруга дължи още 235,20 лв. над предишните 2373 лв.

„Миналия четвъртък изтече договорът ни с наемателя, затова запечатахме помещението”, обясни експертът към Спортния тотализатор Светлин Бонев, който допреди 2 г. беше шеф на благоевградския клон. Той каза, че от централата в София до дни ще обявят търг за отдаване под наем на кафенето в идеалния център на Благоевград и той ще се проведе в края на август. Бонев призна, че не знае дали Кр. Митева е била редовен платец на тотото, тъй като договорите се сключвали от София, преводите на наемите също ставали директно към централата.

Още миналата седмица вестник „Струма“ се обърна с питане към Спортния тотализатор за дължими суми от бившите вече наематели, но отговор все още в редакцията не е получен.

Според Бонев тотото няма отношение към ползването на тротоара от ЕТ „Влади-Красимира Митева“, след като заведението е сдадено и е заключено. Остава висящ въпросът къде се складират нощем масите, столовете и етажерката с цветята, които рано сутрин се изкарват и се редят на площада, и какъв е интересът на някой да прави това „упражнение”, от което не печели.

Както вестник „Струма“ писа, футболната съпруга Кр. Митева затъна в дългове към кредитни институции, физически лица, мобилни оператори, като завлече и съпруга си. Наскоро двамата бяха осъдени от Районан съд – Благоевград да платят 50 000 лв. на Недялко Левунлиев, един от собствениците на „Винпром Логодаж“. Искова претенция към Красимира Митева има и от страна на Агенцията по държавни вземания в размер на 1100 лв. по главница. Дела са завели и частни фирми, събирачи на дългове.

Футболната съпруга държеше още едно барче в частна кооперация до река Бистрица, близо до площада в Благоевград, но от миналата семица и то е затворено.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене