БСП-Гърмен номинира Нинова, Паскалев, Йотова и Дончева за кандидат-президент

Последната общинска конференция за номинациите на БСП за президент и вицепрезидент в Гоцеделчевско бе проведена вчера в община Гърмен, съобщи за ИНФОМРЕЖА общинският председател Янка Топалова.

Делегатите на конференцията са номинирали четирима кандидати за държавен глава – лидера на БСП Корнелия Нинова, бившия кмет на Благоевград и бивш министър на регионалното развитие Костадин Паскалев, евродепутата Илияна Йотова и лидерката на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Социалистите в Гърмен са предложили и кандидаурата на настоящия кмет на Гоце Делчев Владимир Москов за вицепрезидент, но той си е дал отвод, съобщиха делегати.

На 41-вата общинска конференция на БСП в Гърмен е коментирана и политическата обстановка в страната, както и наболели проблеми в община Гърмен, като е бил начертан и план за предстоящи събития.

Създаването на новата структура на БСП в гърменското село Хвостяне с местен председател Баадин Юсеин, който бе кандидат за кмет на селото на последните местни избори, и постъпилите 15 нови заявления за членство в организацията в Дебрен, са били отчетени на конференцията вчера като положителни стъпки към обновяване на столетницата, тъй като повечето от членовете на новата структура и получилите партийни книжки са били млади хора на възраст от 19 до 43 години.

Гости на последната за Гоцеделчевския регион конференция на БСП за номинации за президентските избори през есента са били заместник-председателят на областното ръководство на БСП и лидер на Общинския съвет на партията в Гоце Делчев Валери Сарандев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, общинските лидери на БСП в община Сатовча Димитър Неделчев и в община Хаджидимово Костадин Караянев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене