Обувен цех в Кочан отнесе 2 000 лева глоба за неправилно съхранение и безотчетност на отпадъците

Районният съд в Гоце Делчев потвърди наказателно постановление, издадено от директора на РИОСВ-Смолян, с което е наложена имуществена санкция – глоба от 2 000 лева, на цех за производство на обувки в сатовчанското село Кочан, филиал на столичното дружество „Финта“ АД.

Съдебното производство е образувано след постъпила жалба от Златка С., в качеството й на управител на обувното дружество, с която оспорва наложената санкция на цеха в Кочан.

Наказателното постановление на директора на РИОСВ-Смолян е издадено след извършени проверки от експерти, които на 20 ноември 2015 г. заварили на площадката на цеха в Кочан да се извършва кроене на кожи. Проверяващите установили, че от дейността на обекта се формират производствени отпадъци, които не се съхраняват под навес в близост до цеха.

По време на проверката е констатирано, че дружеството няма и заверена от компетентния орган отчетна книга и не води отчетност на образуваните и предадени отпадъци от производствената дейност съгласно изискванията на Наредба №14 от 04.06.2014 г.

След разпита на свидетели и събраните по делото доказателства за констатациите от експертите на РИОСВ-Смолян съдът в Гоце Делчев отхвърли жалбата на управителя на столичното дружество „Финта“ АД и потвърди наложеното административно наказание „имуществена санкция“ в размер на 2 000 лева, което е в минималната стойност от предвидения в закона размер за подобно нарушение.

Решението на магистратите в Гоце Делчев може да се обжалва пред Административния съд в Благоевград в 14-дневен срок.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене