Топ Преса: Мениджърът в застрахователната компания АЛИАНЦ – София и наследник на имот в гърменското село Огняново Николай Колев изплака: Аман! Имам недовършен строеж в Огняново, омръзна ми да плащам на Анушка Костадинова и на архитект Мария Сакелариева рушвети! Няма ли закони в тази държава!

008

Кирил ГЕОРГИЕВ

В РЕДАКЦИЯТА НА ТОП ПРЕСА ДОЙДЕ ГОСПОДИН НИКОЛАЙ КОЛЕВ И ПОИСКА ДУМАТА:

„Идвам в редакцията на вашия вестник защото знам, че сте най-четени и не цензурирате хората, както правят другите. Искам да изразя своето възмущение от това, че съм жертва на непрестанно искане на рушвети на поставени лица на архитекта на община Гърмен, 00052
Мария Сакелариева, за която знам, че е в тайно съдружие с арх. Анушка Костадинова от Благоевград. Преди пет години започнах да строя малък хотелски комплекс в родното село на майка ми Огняново. За да нямам проблеми, бях посъветван от хора в бранша да проектирам при Анушка Костадинова в Благоевград и фирмата й „Алтернатива“ 99. Тя имала влияние над главния архитект на община Гърмен Мария Сакелариева и всичко щяло да е наред с моя строеж. Реших да „участвам в схемата“ и броих на бюрото на Костадинова повече от 5 бона за проектите. И наистина нямах проблеми. Без да ги гледа на експертен съвет, Мария Сакелариева ме извика в кабинета си и ми каза, че всичко е наред, мога да си строя и без разрешително, а като то излезе, тя щяла да ми се обади. И така стана. Всичко беше ок. За съжаление обаче в хода на строителството парите ми свършиха и преустанових строителството. Вече 5 години строежът си стои на изкоп. Събрах пари, съвзех се от кризата, исках тази пролет отново да започна строежа. Пратих майстори на място, но още същия ден ми се обадиха, че от общината са дошли и са казали, че обектът е спрян. Свързах се лично с Мария Сакелариева, която ми обясни, че всичко е изтекло по давност и трябва да вадя документи наново. Наново пак същата схема, Анушка да проектира, за да може да нямам проблеми. Е, не съм съгласен. Аман. Няма ли закони за тези хора в тази държава? Моля ви, Топ Преса, намесете се – не искам да им плащам този път, а да си наема други проектанти. Мога да докажа всичко със свидетелски показания, защото документи нямам. По документи ми е проектирал Иван Душков от Гоце Делчев, това се прави, за да се прекъсне нишката на корумпираност в играта…“, заяви господин Колев, който ни се представи като главен мениджър в компания „Алианц“ – София. Публикуваме мнението му без намеса и без редакция дори, защото смятаме, че трябва. Сигналите срещу Костадинова и , Мария Сакелариева не идват при нас от днес.

005

Наши читатели в писма често ни напомнят че през 2011 г. проект за мегастроеж на фамилия Сакелариеви подпали съседска война. Жалби от живущи в старите военни блокове на благоевградската улица „Скаптопара” са подадени в Общинска администрация срещу строеж на известния благоевградски род Сакелариеви. Съседите се притесняват тогава, че строежите на Сакелариеви ще заемат свободното място между двата блока и ще затворят единствените прозорци на холовете им и пътя към улицата. Спорното място се намира на няколко метра от уникалната по рода си новопостроена кооперация на 003ортопеда д-р Александър Сакелариев и сестра му архитект Мария Сакелариева.

Братовчед на д-р Ал. Сакелариев и сестра му арх. Мария Сакелариева заявил, че трябва да се разчисти пространството между блоковете, тъй като започва строителство на мястото, което е реституирано и е на рода Сакелариеви. Голяма част от земите в районна на ТПК „Рила” и улица “Скаптопара”, което е в широкия център на Благоевград, са били на дедите на Сакелариеви, впоследствие са отчуждени и пак реституирани. Спорът влиза в съда. Жалбоподателите неколкократно са получавали писма от община Благоевград, в които се съобщава, че застрояване между двата жилищни блока не може да се реализира, тъй като новият имот не е урегулиран и е необходимо да се проведат нужните процедури, като се отправи искане до кмета на общината и се представи съгласие на всички собственици на имоти в съседство. Въпреки това, хората от военните блокове са вкарали случая в съда. Готови сме да дадем думата на всеки който има какво да каже или иска право на отговор по темата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене