Трагедия помрачи рокерския събор на Предела, двама младежи загинаха с мотор

Трагедия помрачи двудневния рокерски събор, който се провежда в местността Предела край Разлог.

Преди минути стана ясно, че момче и момиче са загинали при тежка катастрофа с мотор „Сузуки“. Инцидентът е станал около 16.40 часа край Разлог.

Водач на мотора е бил 20-годишен младеж от София, зад него е пътувала приятелката му. Били са добре екипирани, носели са предпазни каски. На спускането от Предел към Разлог младежът изгубил контрол над машиата, моторът се е забил в мантинелата. При удара младежите са издъхнали на място.

„Всички сме в шок. Вече не ми се правят никакви събори, светла им памет на двамата загинали”, заяви Методи Методиев-Вожда, президент на „Пирински вълци”.

Той уточни, че малко по-рано приключила обиколката на Разлог, както и надпреварите за атрактивно каране и драг гонките. „Не е ясно защо младежите са поели към Разлог. Случило се е най-страшното, не можем да върнем времето назад”, каза още Вожда.

Днес, само няколко часа по-рано стотиците рокери от страната и чужбина, които се включиха в моторджийския събор на Предела, почетоха паметта на загиналия в катастрофа през 2010 година по време на сбирката им Петрослав Крумов от Радомир. Те поднесоха венец на паметната му плоча.

Днес отново трагедия беляза празника на рокерите.

Полицията е извършила оглед на мястото на трагедията. По случая е образувано досъдебно производство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене