И седемте кандидати за директор на Първо ОУ в град Гоце Делчев продължават във втория тур на конкурса

Всичките седем кандидати за директор на Първо ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в град Гоце Делчев са преминали първия етап от конкурса, който се проведе в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Те и останалите кандидати за школски директори имаха 70 минути, за да отговорят на 50 въпроса, свързани с актуални теми на училищния мениджмънт и новия за Закон за предучилищното и училищно образование, който влиза в сила от 1 август.

На 26 юли е втория етап, на който ще се явят кандидатите Илия Динев, Марта Донкова, Иванка Маринова, Людмила ДерменджиевPYRVO OUа, Никола Джингаров, Вера Влахова и Красимира Пейчева.

Същият ден ще е решаващ и за шестимата кандидатите за директор на училището в Сатовча – Маруся Лозанова, Джеват Дунчев, Гюлзара Качанова, Милко Айвазов, Вера Влахова и Недко Парушев.

Ден преди тази дата е интервюто с кандидатите за директор на основното училище в с. Блатска. Нефса Барзева, която бе сред четиримата кандидати за ръководния пост в това учебно заведение, отпадна, тъй като не е успяла да издържи теста. Тя е получила едва 23 точки, а за да продължи в следващия етап са необходими минимум 25.

http://hronika-bg.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене