Валери Божинов аут от „Партизан“

Треньорът на сръбския отбор Иван Томич отстрани Валери Божинов от отбора и той няма да играе в мача реванш от Лига Европа срещу полския „Заглембе“

Информацията се появи скоро, след като другият българин Иван Бандаловски е прекратил договора с „черно-белите“.

За разлика от сънародника си бранител, „малкото коте“ не е с прекратен договор и според местните медии има някакви минимални шансове Божинов да остане в отбора. По всяка вероятност обаче и той ще трябва да се раздели с отбора. На мястото на Божинов Томич смята да пусне на терена срещу Заглембе Никола Джуридж или Душан Влахович.

За оставането на Валери Божинов може да не окаже роля и фактът, че беше голмайстор на тима през миналия сезон с 18 попадения. Нападателят обаче беше критикуван от старши треньора Иван Томич заради наднормено тегло.

Още от пролетта треньорът често изразява недоволство от излишните килограми на българския национал, а след една от последните тренировки го е разкритикувал остро пред целия отбор заради теглото и неизпълнение на тактически задачи, пишат в Сърбия.

В края на април Божинов каза, че ако беше дебел, нямаше да вкара толкова голове, но през миналия месец сподели, че е обещал на треньора Томич и капитана Саша Илич да отслабне. „Свалих три килограма и половина и ще се опитам да сваля още три“, каза българинът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене