Туристите ни в Турция са добре

„Няма проблем с българските турсти, които се намират в големите курорти на Турция“, уверяват представители на туристическите агенции пред БНР. Георги Банков от една от големите туроператорски фирми коментира, че вече хотелите работят нормално, но хората са неспокойни поради липсата на информация.

„В момента виждам, че пропускат коли, камиони, автобуси и от турска страна към България, което ще реши проблема В близките 10-12 часа трафикът, който се е събрал на границата, ще се изчисти. Това се случва на пункт Капъкуле. Прибирането към България вече е решено като проблем.

Говорихме с партньорите си и в Кушадасъ, и в Мармарис. Казаха, че всичко е спокойно, никъде няма безредици, хора по улиците. Хотелите функционират нормално, всичко работи. Българските туристи не са спокойни поради липсата на информация. Хората звънят и питат. Обясняваме им това, което и ние знаем.

Имаме и телефон за спешна връзка с консулството ни в Турция. Говорихме с тях няколко пъти. Хората обясниха, че в момента всичко е под контрол. Проблемните зони са в Истанбул, като и там почти всичко е под контрол“, поясни Георги Банков.

Туроператорските фирми имат готовност да осигурят настаняване на българските туристи, ако по независещи от тях причини връщането на летовниците към страната се забави.

www.vsekiden.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене