Извънредно заседание на ВиК асоциацията в Пиринско ще се проведе в понеделник

Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК в област Благоевград ще се проведе в понеделник от 11:00 часа, в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград.

В дневния ред на общото събрание на Асоциацията по ВиК като първа точка е заложено обсъждане и съгласуване на Бизнес плана за развитието на оператора „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, град Благоевград, за регулаторния период – 01.01.2017 г. – 31.12.2021 г.

Членовете на Асоциацията ще гласуват и приемане на решение, за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциация по ВиК за 2017 г. в размер на 15 000 (петнадесет хиляди лева).

Размерът на общинските вноски в проектобюджета на Асоциацията за 2017 г., определени въз основа на препоръчителния размер на вноската на Държавата и процентното съотношение на гласовете на общините в общото събрание също ще бъдe гласуван.

На събранието членовете на Асоциацията по ВиК трябва да изразят съгласие за изпълнение на проект „Втора фаза на проект „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа на гр. Банско с изграждане на ПСОВ“, с бенефициент Община Банско, по процедура № BG16M1OP002-1.005 „Втора фаза на проект за изграждане на ВиК инфраструктура, чието изпълнение е стартирало по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“

Очаква се да бъде взето и решение за предаване на активите финансирани по тази процедура, след тяхното изграждане, за стопанисване, поддържане и експлоатация на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД, Благоевград, при спазване на приложимото европейско и национално законодателство, включително и на законодателството за държавните помощи.

На общото събрание ще бъда прието и решение за сключване на анекс към Договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на водоснабдителни и канализационни услуги между Асоциацията и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД, гр. Благоевград, на основание чл. 7.1 (г) от Договора, с който на община Банско да бъде прехвърлена отговорността за осъществяване на инвестиция в активите, предмет на проекта.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене