Ексклузивно! Анелия Узунова премиерът за един ден на НПГ „Д Талев“ Г. Делчев: Само положителни емоции останаха в съзнанието ми от този ден

1796581_598120663611002_1796029878_nАнелия Узунова e на 18 години, живее в град Гоце Делчев и учи в НПГ „Димитър Талев”. Обича да чете книги, а един от любимите й автори е Хорхе Букай. Участва и в изготвянето на училищния вестник. През изминалата седмица Анелия бе избрана да бъде Премиер на Република България за един ден.  

Здравейте, г-це Узунова, вие бяхте избрана за Премиер на Република България за един ден. Разкаже те ни повече за инициативата. Как се случи всичко?

Моята преподавателка по счетоводство, г-жа Соня Кюлева, ме запозна с дейността на Джуниър Ачийвмънт България още в началото на запознанството ни когато започнах да уча в НПГ. Инициативата „Мениджър за един ден” се провежда за тринадесета поредна година и е най-мащабното събитие, организирано от тях. Тази година реших и аз да се пробвам. Изпратих автобиография и мотивационно писмо, а директорът на училището ми беше написал препоръка, която също бе изпратена до организаторите. Много се зарадвах, когато ми се обадиха и ми съобщиха новината, дори първоначално не можех да повярвам!

Срещнахте се лично с Премиерът Пламен Орешарски и всичките му министри в Министерски съвет. Какво беше усещането, какво ви впечатли най-много?

Най-силно бях впечатлена от готовността на г-н Орешарски, а и на останалите, да ми отделят от ценното си време и да отговарят на всякакви въпроси. Страшно приветливи, отзивчиви, любезни хора, които ме предразположиха да се чувствам комфортно там. В началото на деня бях доста притеснена, чаках с нетърпение срещата ни с Премиера, а след като ме посрещна толкова усмихнат и спокоен, оказа ми честта да утвърдя дневния ред за заседанието на Министерския съвет и ми поднесе подарък за добре дошла – плакет на сградата на Министерски съвет, се почувствах уникално щастлива! Получих още една изненада – визитки с моето име и длъжност – Министър-председател на Република България за един ден, от което бях много полaскана. Отношението на всички в кабинета беше много приятелско, любезно. Само положителни емоции останаха в съзнанието ми от този ден.

В изказване за медиите доцент Орешарски сподели очарованието си от Вас. Вие какво с какво мнение сте за най-властния мъж в България, след като имахте привилегията да общувате лично и да  прекарахте един ден на креслото му?

За мен беше чест да се срещна с господин Орешарски. Изключително интелигентен, пораждащ респект и уважение, но в същото време и много позитивен, с чувство за хумор. Усмихваше се през цялото време, разказа ми за началото на кариерата си, както и няколко забавни лични истории.

Присъствах те и на заседание на министрите, какво Ви направи най-силно впечатление?

Че вършат много работа, наистина. В дневния ред имаше общо 28 точки, отнасящи се до различни сфери и дейности, зад които стоят месеци усилена работа на министрите. За мен беше много интересно.

С какво усещане сте след този ден на кормилото на държавата, част от българите са скептични към това правителство. Какво е Вашето мнение, вярвате ли им?

Да, вярвам им, защото успях да разбера, че и те вярват в нас, вярват в младите хора, в идеите им и са готови да ни чуят.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене