Цели седем кандидати спорят за директорското кресло на Първо ОУ в гр. Гоце Делчев

Кой с основание и авторитет, кой с политическа подкрепа или само с голо самочувствие – цели седем кандидати са подали документи за заемане на длъжността директор на Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в град Гоце Делчев, след като мястото бе овакантено от дългогодишния директор Катерина Янева, която излезе в пенсия.

За свободния директорски пост ще се състезават двама учители от същото училище – Илия Динев и Людмила Дерменджиева – спечелила ред награди, включително “Учител на годината” за 2015г. Кандидат за директор е и Марта Донкова, която в момента е временно изпълняваща длъжността директор в училището в село Борово, както и учителката Иванка Маринова от училището в село Баничан.

Настоящият директор на гимназията в село Брезница Никола Джигангаров от Гоце Делчев и Красимира Пейчева – учителка в Трето ОУ ”Братя Миладинови“, също са кандидати за свободната директорска длъжност.

Като парадоксална се приема кандидатурата за директор на основното училище в Гоце Делчев на Вера Влахова – бивш директор на ПТГ – Сандански.

Влахова е претендент и за ръководните постове във всичките 10 училища, в които в момента тече конкурс. Сред тях са и учебните заведения в Гоцеделчевски регион – Първо ОУ, СОУ – Сатовча и основното училище в хаджидимовското село Блатска.

Първият етап от конкурса за директори на общински и държавни училища е насрочен за 19 юли. В зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на писмения изпит ще се явят кандидатите от София-град, София-област, Перник и Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене