Кандидатът за евродепутат и водач на листата на Коалиция „БСП за България“ в изборите за Европейски парламент Кристиан Вигенин, проведе редица срещи в област Благоевград

Кандидатът за евродепутат и водач на листата на Коалиция „БСП за България“ в изборите за Европейски парламент Кристиан Вигенин, проведе редица срещи в област Благоевград. В областния център той се срещна с хората и се включи в отбелязването на 148-та годишнина от смъртта на Георги Измирлиев – Македончето. Заедно с председателя на БСП в града и кандидат за народен представител Веселин Христов те положиха цветя на паметника му в Благоевград .

При много голям интерес премина срещата на Кристиан Вигенин с жители на гр. Гоце Делчев. На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители от Гоце Делчев Гергана Орманлиева, Димитър Савов, Георги Серафимов и Абедин Камбуров.

„Европейският съюз е инструмент на мира, а не на войната. Той е създаден след Втората световна война именно, за да гарантира мира. Днес сякаш тази негова мисия е забравена“, коментира Вигенин и сподели, че подходът за справяне с войната в Украйна в момента е неправилен. Мнението, че война не се спира като непрекъснато се прави всичко, за да се въоръжава една от страните, споделиха и присъстващите.

Освен войната, другият много важен проблем, с който трябва да се занимае новия Европейски парламент е Зелената сделка и нейното преразглеждане, категоричен бе Кристиан Вигенин. По думите му вече е видно, че в настоящия си вид сделката започва да унищожава малкия и среден бизнес. Вигенин, който е водач на листата на Коалиция „БСП за България за европейските избори коментира, че двата вота, които предстоят на 9 юни, са много свързани. Той подчерта, че е ключово кой отива в Европейския парламент, за да има синхрон между националната и европейската политика.

След това, Кристиан Вигенин проведе среща в Разлог, в която се включиха и кандидатите за народни представители Радослав Кирев и Костадин Юнчов. В ползотворна дискусия, хората от Разлог и Банско споделиха своите надежди и проблеми, но и очаквания от предстоящите избори и кандидатите, които се борят за тяхното доверие.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене