СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ! Убитият гард на Очите тясно свързан с БСП! (СНИМКА-ДОКАЗАТЕЛСТВО)

Разстреляният във “4 you” Александър Алексиев се оказа основен акционер в охранителната фирма “Аркус – Сигурност Бургас“ ООД

Това твърди Флагман.БГ след направена своя проверка, която показва, че гардът на Димитър Желязков-Очите притежава 40% от капитала на дружеството, в което подземният бос е назначен на трудов договор като консултант.

Управител на фирмата е бившият началник на сектор „Криминална полиция” Иван Владимиров, който е собственик на 17% от капитала и от дълги години бе едно от топченгетата в града, работил като началник на Четвърто РПУ, на Пето РПУ, на Трето РПУ, както и шеф на Криминалния сектор в РДВР-Бургас.

Изненадващо като негов съдружник лъсва името на един от най-богатите бургазлии – бизнесменът Бенчо Бенчев, който притежава 10 % от акциите на охранителната фирма.

В портфолиото на компаниите, които той притежава влизат основно дружества, занимаващи се със земеделие и строителство. Бенчев е втори мандат общински съветник от БСП и един от основните спонсори на местната организация. Считан е за един от най-влиятелните бургаски бизнесмени с добри позиции в политическите среди на най-високо ниво.

Защо е инвестирал в бизнес, за който се смята, че се контролира от Митьо Очите и как е допуснал да се замеси с осъдения наркобос от Несебър – остава пълна загадка.

Бенчо Бенчев влиза във фирмата само няколко месеца преди гангстерската престрелка в Слънчев бряг, когато Сашо Японеца е убит, а Митьо Очите – тежко ранен. Милионерът-политик заема мястото на Тодор Дидов – баща на низвергнатия Стоян Дидов, по прякор Стамбата.

Общоизвестен факт е, че Бенчо Бенчев е в много близки, приятелски отношения със създателя на Първата частна милиция в Бургас – Найден Милков. Бизнесменът и бившата дуетна половинка на Тони Дачева дори си направиха къщи един до друг – на Шилото в „Меден рудник“, където Бенчев издигна палат за милиони. Не е изключено Милков да се завръща в охранителния бизнес чрез Бенчев, коментираха пред Флгаман.БГ запознати с преструктурирането на сектора в Бургас.

Другият основен акционер е „Аркус – Сигурност” София. Фирмата е собственост на АИГ Комерс ЕООД, която се води на името на 39-годишния столичанин Иван Владимиров Наумов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене