Директорът на ветеринарната лечебница в Дупница д-р Г. Тимчев едва извървя пътя до гроба на сина си

127-01-01-11

Бабата на младия ветеринар: Боже, защо мен първо не прибра

Дупничани коментират: И чудотворната икона от Атон на света Богородица не помага

Над 300 роднини и приятели се сбогуваха с убития в зверска катастрофа 29-годишен Радослав Тимчев, ветеринарен лекар към ОДБАХ-Благоевград. Младият мъж беше убит след челен удар в района на полигона край Благоевград. Други двама бяха тежко ранени, след като 53-годишният Костадин Шарков предприел неправилно изпреварване и сложил край на живота на Радослав Тимчев. Сега той и съпругата му са в тежко състояние и опасност за живота.

127-01-01 ПЪРВА DSC01237 copy

Ковчегът на Радослав Тимчев беше следван от дълго шествие. Най-съкрушен беше баща му Георги Тимчев – директор на ветеринарната лечебница в Дупница. Краката му се подкосяваха, от мъка се спъваше и залиташе, съпругата му беше на успокоителни, семейството и роднините бяха безутешни. Отец Костадин от Червен брег извърши опелото, а после в тесен семеен кръг прочете заупокойна молитва.

127-01-01 DSC01239 copy

Благородното християнско семейство със свещичка в ръка се помоли за покой, мир и спасение на неговата преждевременно отишла си душа, извършен беше и водосвет за прогонване на всички нечисти сили от дома им, след което къщата утихна и замлъкна в скръб. Само баба му се вайкаше и клатеше глава: „Ние трябваше първи да си заминем от тоя свят. Защо младите трябва да ни изпреварват? Тая скръб няма да я преодолея, докато съм жива.”

Дядото на Радослав е известният дупнишки лекар Йордан Заеков, част от прочутата в Дупница докторска фамилия Заекови.

122-01-  тимчеви DSCN9114 copy

„Черна прокоба е надвиснала над Дупница. Това е поредната жертва на пътя, след като погребахме петима наведнъж миналия месец. И чудотворната икона от Атон не помогна”, коментират дупничани и добавиха: „Траурна сянка стиска гърлата ни. Страшно е! Потресени сме! Боже, помогни! Защо все на нас?”, кръстеха се до катедралния храм вчера дупничани. До храма се намира семейната къща на Заекови, където живееше Радослав.

127-01-01  P1340342

„И чудотворната икона, която за пръв път пристигна в България от атонския манастир „Богородица Умиление”, и то не където и да е, а в Дупница, също не помогна. Лично поп Георги Паликарски съдейства и измоли пристигането й тук. По националните медии заяви, че тя ще ни помогне, за да стават по-малко такива трагедии. Но ако ние не си помогнем, и Господ не може да ни помогне! Докога ще търпим пияни безумци, които убиват децата ни! Които не искат да се вразумят, карат с превишена скорост, организират гонки, с фалшиви купени шофьорски книжки, неспособни да карат ПТС. Не спазват знаците по пътищата. Няма ли закони в тая държава! Жалва се небезизвестният отец”, коментираха опечалените пред гроба на младия мъж.

Редакцията на вестник „Вяра” изразява своите най-дълбоки съболезнования на всички близки, приятели и роднини за ранно прекършения млад живот!

Снимките:

1 Радослав Тимчев

2 Близо до дядо му Йордан

3 Отрупаният с цветя гроб

4 Георги Тимчев

5 Отец Костадин

В-к Вяра

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене