Юлия Грозданова: Мързелът е най-големият враг на младите – бягайте от него!

Благоевградски фотографи отличиха участници в конкурса „Благоевград през погледа на младия фотограф“, който се проведе през месец юни и е част от националния фестивал „Месец на фотографията“. Те бяха наградени на специална церемония, която се състоя във фоайето на Община Благоевград. Конкурсът се провежда за трета поредна година и е под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Участваха над 80 фотографа. Журито е разгледало над 400 фотографии. Конкурсът се проведе в две категории – за „черно бяла“ и „цветна фотография“. Първа награда в категория „цветна фотография“ бе присъдена на Юлия Грозданова с която Топ Преса ще ви запознае.

2Юлия представи се на читателите на Топ Преса…
– Казвам се Юлия Йорданова Грозданова. Уча в Природо-математическа гимназия „Акад. С. Корольов“ – гр. Благоевград и съм в 11 клас.

Кога започна да се занимаваш с фотографиране?
– Започнах да се занимавам с фотография от миналото лято. Първо започнах да снимам с телефона си и после започнах да мрънкам на нашите, че искам фотоапарат. И те са решили за рожденият ми ден да ми подарят. За мен това беше голяма изненада, чак се разплаках, защото въобще не го очаквах, въпреки че им мрънках цяла година. Започнах да снимам различни гледки от различни пътувания. Сега искам да си взема нов обектив.

Какво обичаш да снимаш?
Питам те, защото фотографите са много претенциозни, едни снимат само микро, други само пейзажи, трети само хора…
– Аз по принцип обожавам да снимам хора, обаче рядко намирам някой, които да ми позира. Аз много обичам да пътувам и така се получава, че повече снимам гледки и природата. Опитвала съм се да снимам залези, изгреви, но не винаги се получават успешни кадри, но имам и много хубави попадения.

На конкурса си снимала човек…
– Да, Юри, той е уличен музикант…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

3

Bayraktarski

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search