Проф. Михаил Константинов: Обявяването на кандидатите за президент на партиите отдавна закъсня

Обявяването на кандидатите за президент на партиите отдавна закъсня. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ изборният експерт проф. Михаил Константинов. Според него 23 октомври е най-подходящата дата за провеждане на гласуването, a с предложението за 6 ноември се маскира закъснялото представяне на кандидатите. „Дали ще бъде датата 23 октомври, или 30 октомври, или 6 ноември, ние така или иначе вече сме закъснели с кандидатите, което е безотговорно отношение на българските политици към българския народ“, коментира политологът. Според него партиите и в дясно, и в ляво все още не са взели окончателно решение кой да бъде кандидатът за президент.
„В ГЕРБ има поне 3 – 4 фигури, които се вписват в думите на Цветан Цветанов за човек, свързан с ГЕРБ, и добре разпознаваем. Това не е един единствен човек. Това са спекулации и е време те да се спрат. Българският народ има право да научи кандидатите“, заяви проф. Михаил Константинов. Според него ще бъде нечестно да се дадат едни кандидати и да се решава в последния момент.
Проф. Михаил Константинов каза още, че президентските избори не бива да се подценяват и са индикатор какво се случва на политическата сцена. Според него е крайно време да има един реален сблъсък на левица и десница.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене