Бум на туристи в парка за танцуващи мечки край Белица

Все повече туристи посещават парка за танцуващи мечки край Белица. През последните седмици служителите в мечия парк отчитат бум на туристи, като посетителите са най- много през уикендите. От 1 април, когато парка отвори врати за посетители до настоящия момент туристо потока е над 5000 души. Истинският бум на туристи се очаква да бъде през отпускарските месеци юли и август. Заради наплива от посетители са назначени още двама гидове, които на всеки половин час организират обиколки из мечия парк.

Според ръководителя на екипа гледачи на мечките Васил Мадолев причината за наплива на туристи е 11- километровия ремонтиран и асфалтиран път от Белица до самия парк. По – думите на Мадолев се предвижда да бъде монтиран голям монитор с тъч скрийн, на който ще се показват клипове и снимки за обитателите на парка, ще се направи място за отдих, ще бъдат монтирани пейки. Специално за децата пък ще бъде изграден голям обучителен център и сектор с детски площадки и атракциони.

В момента се обмисля и въвеждането на входна такса. Предвижда се таксата за възрастни да бъде около 5 лева за възрастни и 3 лева за деца, а по предварителна заявка за групи цената ще бъде наполовина. За сега не е сигурна датата за въвеждането на входната такса, но най- вероятно това ще се случи от 1 август.
Четириногите обитатели на мечия парк са 26, като за тях се грижат 6 гледачи плюс двама души ръководен екип.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене