Благоевградският сводник Мартин Филипов – Дебелия продължава да печели от проституция даже и от пандиза

» БАРДАКЪТ НА МАРТИН ДЕБЕЛИЯ И СЪДРУЖНИКА МУ – ПЛОВДИВСКИЯ СУТЕНЬОР ВЕСО МАЙНАТА, СЕ НАМИРА В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА СОФИЯ, НА УЛИЦА „ХРИСТО БЕЛЧЕВ“ №11.
» „МАРТИН ЩЕ ГО ДЪРЖАТ ПОНЕ 2-3 МЕСЕЦА В АРЕСТА, ДА НЕ ИСКАТЕ ДА УМРЕТЕ ОТ ГЛАД, ДОКАТО ЧАКАТЕ НОВИНИ ОТ НЕГО? РАБОТЕТЕ, СЕГА СТЕ ПОД МОЯ ОПЕКА“, ОБЯСНЯВАЛ НА ПРОСТИТУТКИ ОТ БЛАГОЕВГРАД, КОИТО ИСКАЛИ ДА СЕ ОТКАЖАТ, ВЕСО МАЙНАТА.

Тодор ТОДОРОВ

Арестуваният при зре­лищна акция на МВР благоевградски сводник Мартин Филипов – Де­белия, продължава да печели от проституция даже и от затвора. Мур­гавият сутеньор, който бе закопчан заедно с двама покровителстващи го по­лицаи, единият от които – началникът на БОП в Бла­гоевград Петър Кънев, е сред собствениците на най-оборотния публичен дом в столицата.

Бардакът на Мартин Де­белия и съдружника му – пловдивския сутеньор Весо Майната, се нами­ра в идеалния център на София, на улица „Христо Белчев“ №11.

Публичният дом е мас­киран като питейно заве­дение, а в бардака всяка нощ се трудят между 15 и 20 момичета. Част от проститутките са от Бла­гоевград и са трансфери­рани в София от Мартин Дебелия след акцията срещу него. За жриците на любовта сега отговаря съдружникът на закоп­чания „Министър на лю­бовта“ – пловдивският гангстер Весо Майната, който навремето бе част от структурата на Дими­тър Митров – Митко Поли­цая.

Маститият пловдивски сводник от години върти бизнес с жива плът в сто­лицата заедно с Мартин Дебелия, който му доста­вя проститутки от Югоза­падна България и от Мон­тана.

„Весо Майната и Дебе­лия са сводници от поне 10 години, натрупали са милиони от проституция. Преди 2-3 години Весо Майната и Мартин Де­белия се утвърдиха като „капо ди тути капи“ в су­теньорството след раз­биването на монопола на Димитър Митров – Митко Полицая, който някога контролираше бардаците в столицата с благосло­вията на Алексей Пет­ров“, твърдят запознати.

Именно Весо Майната бе един от тайните свиде­тели, които посочват, че Алексей Петров и Антон Петров – Хамстера покро­вителстват сутеньорска­та дейност на Митко По­лицая.

Впоследствие Майната се отказва от показани­ята си, но ударите срещу конкуренцията го изтлас­кват на предна позиция в сводничеството.

„През последните 2-3 години Весо Майната, за­едно с Мартин Дебелия държеше няколко апарта­мента в столични кварта­ли, в които настаняваше по 3-4 проститутки. Мо­мичетата пускаха обяви в специализирани ин­тернет сайтове, като раз­казваха едно и също на клиентите си – че са сту­дентки и проституират, без да ползват сводници, за да се издържат. Да, но схемата бе разкрита, ос­вен това мутри започнаха да нападат момичетата. Затова тази пролет Мар­тин Дебелия и Весо Май­ната смениха тактиката – купиха обект в центъра на София, на улица „Хрис­то Белчев“ №11 и обяви­ха, че отварят нощен бар, който обаче трябва да от­вори врати след ремонт. Ремонт няма, а заведе­нието работи като нелега­лен бардак.

В публичния дом има 3 стаи, в които проститу­ират момичетата. Рекла­мата на проститутките става по старата и изпи­тана схема с таксиметро­вите шофьори. Те разда­ват визитки „VIР ескорт“ с посочени номера 0878 42 30 56 и 0879 19 14 26. Когато клиент се обади, му казват двата варианта – или да отиде в уж затво­реното заведение, което функционира като публи­чен дом, или да му доста­вят стоката на адрес, сре­щу което обаче плаща 20 лева за такси“, разкриват наглата суте­ньор­ска схема запоз­нати с дейст­вията на Весо Майна­та.

Прос­титут­ките обслуж­ват клиен­ти сре­щу 100 лева, като всяка жрица на любовта дава 50% от парите на при­ятелката на Весо Майната – дама, наричана Андреа.

Стилната маман също проституира, но за по-ви­сока сума – тя е оценена от гаджето си на 300 лева за час.

Освен проституция, в обекта на Весо Майната и Мартин Дебелия се тър­гуват ударно и наркотици. „Три от момичетата му ра­ботят като дилъри на кока­ин, който е взиман на едро от мастит столичен нар­кобос. Седмично жриците на Весо Майната успяват да продадат около 30-40 грама кокаин на клиен­ти, които са ги поръчали. Те продават дрогата на по-висока цена и от това реализират допълнител­но доходи“, коментират клиенти на ВИП бардака. Някои от тях са гневни на прости­тутките и твър­дят, че даже са готови да се­зират проку­ратура­та, тъй като в публич­ния дом серви­рали фалшив алко­хол.

След задър­жането на Мартин Дебелия сто­личният публичен дом затворил врати за ня­колко дни. В началото на миналата седмица обаче бардакът пак започнал да функционира, а Весо Майната привикал прос­титутките, за да им обяс­ни, че в София е недосе­гаем и няма опасност за никого.

„Мартин ще го държат поне 2-3 месеца в ареста, да не искате да умрете от глад, докато чакате но­вини от него? Работете, сега сте под моя опека“, обяснявал на проститутки от Благоевград, които ис­кали да се откажат, Весо Майната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене