Топ Преса стартира нов проект – „Не умирай“… Д-р. Любенова: Парите от наркотици са мръсни пари!

2Срещам се с Д-р. Любенова, за да си поговорим за обезпокоителните неща в Югозапада, за дилърите, наркотиците и бездействието на полицията. Показахме ви, висящи обувки по жиците. Това е знак, че в района се продават наркотици.

1

Д-р. Любенова, вече и в кв. „Струмско“ висят обувки по жиците. Защо не се правят  разследвания, защо всички мълчат… Докога няма да обръща внимание на това?. Колко деца трябва да умрат? Какво прави Общинският съвет по наркотични вещества (ОбСНВ) и какво можем да помогнем, ние медиите?

– Аз за първи път видях такива висящи по жиците маратонки в София в кварталите Младост. Те определят точно това, че в района има наркодилър. Вида на маратонките може да определя какъв е вида на дрогата. Много интересно стана, току що получихме на нашата поща едно писмо от женско име, не знам дали името е действително и дали зад него стой жена. Изпрати ни писмо с което ни приканва да харесаме в социалните мрежи нейния роден град, като най-хубав град за почивка. И знаете ли кой е този град?  Меделин… А това е града на Пабло Ескобар! Отворихме да погледнем, какви са забележителностите в Меделин. Какво се предлага на туристите, като места които могат да посетят. Знаете ли какво ми направи впечатление? Най-голямата забележителност е гробът на Пабло Ескобар и неговото имение. Много хора ходели да го видят. Питам аз, за какво? Защото децата на много хора са страдали от неговата дрога, или от дрогата на такива, като него?  Защото си погребват децата, най-малкото качеството на живот на тези деца е убийствено. Дори и да не са мъртви, те са ходещи духовни мъртъвци. Физически може и да са добре, но взимайки наркотици те духовно не са добре. Стана ми интересно, как може да стигне дори и до нас? Каква ирония на съдбата, че се рекламира този град, който бил много добър… с какво? С това, че се произвеждат наркотици, че става световно известен един наркобарон, който е убит. Разбира се, защото такива са правилата на джунглата, където се развива и борбата за надмощие за продажбата на наркотици. Ако не искаме това да се случва, тези хора да продължават дори и след смъртта си да убиват децата ни…   Защото едно дете от България хареса тази реклама и отиде и види имението на Пабло Ескобар, покланя се на неговия гроб, какво се случва? То ще стане дилър, ще бъде асоциален човек, за какво да си мечтае? Да бъде, като Ескобар, да има толкова пари… сина ми написа книга, в която възхваляваше част от нещата на баща си  извиняваше се за други. Но все пак той е баща, нали… и си играят дори с емоциите на хората. Тук при нас е същото, не е стигнало до такова ниво, но ние го виждаме. Децата от 5-ти, 6-ти, 7-ми клас  продават наркотици, защото се чувстват най-важните в училището. Не тези които показват знания, не тези които учат, не тези които имат някакво разбиране за света, колкото и да са малки… Не, тези които продават наркотици, които употребяват наркотици.

Благоевградската полиция обръща ли достатъчно внимание на това?

– Аз ще отговоря с въпрос… Колко дрога се продава в Благоевград?

 Много, изключително много…

–  Тогава? Нали разбирате… Аз съм лекар, представете си, че хората които лекувам, по-голямата част умират… Какво ще кажете за мен? Ще дойдете ли да ви лекувам? Няма да дойдете. След, като има толкова много дрога в Благоевград и нашия регион… Аз не казвам, че това е лесно. Аз съм далеч от мисълта, че на един редови полицай му е лесно да застане, срещу нарко разпространението, категорична съм, че не му е лесно. Не е лесно на един полицай, в съвременното общество да бъде честен, това е така. Ще ви дам пример с конкурсите, които минаха в памет на Джовани Фалконе и  Вероника Герин. Първия за магистрати и полицаи, а другия за журналисти. Тази година идваха едни невероятни хора от Италия. Един съдя, който е работил с  Джовани Фалконер. Той е бил следващия след  Фалконе и Паоло Борселино, който е трябвало да бъде убит…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене