В Дупница още мечтаят за братя Галеви

Все по-често в Дупница се чували призиви да се върнат прочутите от съвсем близкото ни минало двама бивши офицери, съдени като мафиоти, известни като братя Галеви/Пламен Галев и Ангел Христов, б.р./.

Те изчезнаха мистериозно по време на разследване срещу тях. По-късно бяха фиктивно осъдени и оттогава държавата ни ги издирва, за да си излежат присъдите.

Двамата години наред поддържаха ред /силов/ в околията, съобщи в ефир една от ужилените от „Популярна каса” вложителки, която дори се закани да предизвика международен скандал, ако държавата не им реши проблемите.

„Когато няма държава, се намесват силовите групировки. Никой не ни е викал да ни обясни къде отиват парите ни. Казаха ни, че това е банка. Имаме договор за влог. Парите ни били вложени в хотел, а никой не ни е казал за това. В нашия град Дупница бяха известни братя Галеви. Хората смятат, че ако те бяха тук, това нямаше да се случи. Щом държавните институции не могат да се намесят, нека дойдат братя Галеви и да си влязат в ролята. Призоваваме ги“, каза потърпевшата пред камерите.

„Всички сме обидени, че казват: „За глупаци закон няма“, продължава жената. Преди дни финансистът Емил Хърсев коментира, че след многото финансови пирамиди от десетилетия насам, хората би трябвало да са по-предпазливи и да внимават какво подписват.

Вече 41 от доброволните съкооператори в „Дупнишка популярна каса“ са внесли жалби в Районната прокуратура срещу управителя на пирамидата Георги Близнаков. От обвинението пък са удължили срока за разследване на злоупотребата до 1 август тази година, поради обемността на процеса.

Над 500 вложители в „Дупнишка популярна каса“ изгоряха със стотици хиляди левове, подлъгани от нереално високата 14-процентна лихва. В края на април тази година обаче т.нар. „финансова институция” обяви фалит и безцеремонно хлопна врати под носа на ужилените.

www.front.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене