Арестуваха първия за годината наркопроизводител от село Митино,Георги Стоянов,и двама крадци на златен пръстен

 Първият арестуван за годината наркопроизводител е от петричкото село Митино.Той е заловен от служители на сектор „ПКП“ при ОД на МВР Благоевград ,служители на териториално звено „БОП“ –Благоевград и екип криминалисти от РУ-Петрич.

 При извършена проверка на имот в селото ,който се стопанисва от Георги Стоянов на 57 години са намерени около 25 броя тревисти растения ,които са дали положителна проба за канабис.След представителната проба ,която е прибрана ,като доказателство ,останалото количество с общо тегло от 76.600кг коноп е изгорено в присъствието на комисия ,за което е съставен протокол.Наркопроизводителят Георги Стоянов е задържан със заповед до 24 часа .

 Образовано е досъдебно производство.Петричките криминалисти са задържали и двама цигани след проведени незабавни издирвателни мероприятия във връзка с получен сигнал за извършена кражба на златен пръстен от жилище в гр.Петрич.Със заповед за задържане до 24 часа са Николай Георгиев/44г./ и Александър Димитров/20г./ и двамата от гр.Петрич,жители на улица Здравец в старата ромска махала.

 По случая е образувано досъдебно производство.Проверяващите екипи на КАТ-Петрич пък се натъкнали на товарен автомобил марка „Мерцедес“ ,управляван от 22 годишният Николай Кирилов от Петрич.Той е спрян за проверка на улица “Места“ в града. В хода на проверката е установено, че същият не притежава свидетелство за управление на МПС.

Венко Стефанов

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене