Местния печат

„Вяра“

Без разкрит щат и диплома за икономист д-р Кирилов е бил зам.-шеф по икономическите въпроси в МБАЛ „Св. Иван Рилски”

Години наред д-р Кирил Кирилов е заемал длъжността зам.-управител по икономическите въпроси в общинската болница в Дупница, без да има икономическо образование и без да има разкрит щат за подобна длъжност. Това съобщи за вестник „Вяра” бившият временен управител на лечебното заведение Росен Тимчев, докато скандалът около него се разгаря с нова сила.

ТЕЦ „Бобов дол” отнесе 30 000 лв. глоба от РИОСВ за депониране на отпадъци без разрешение

Поредната солена глоба заради замърсяване на околната среда ще трябва да плати ТЕЦ „Бобов дол”, реши Районният съд в Дупница. Съдия Ели Скоклева потвърди наказателно постановление от 9 декември 2016 г., издадено от директора на РИОСВ – Перник, с което на централата, намираща се в бобовдолското Големо село, е наложена имуществена санкция  в размер на 30 000 лв. Глобата е за нарушение на Закона за управление на отпадъците.

Бившият шеф на НФСБ Н. Христов от Самоков: Откраднаха личните ми данни за изборите, шокирах се, когато разбрах, че представлявам ДПС

Личните данни на бившия председател на НФСБ-Самоков Николай Христов са попаднали в списъка на председателя на ДПС в града Александър Методиев без негово знание и съгласие. За това алармира Христов. Той депозира питане до кмета Владимир Георгиев как е станало това и чака отговор в 10-дневен срок.

Кметът на Банско Георги Икономов влезе в инициативата „Вкусът на България”

Кметът на община Банско Георги Икономов, в качеството си на представител на Националното сдружение на общините на Република България, се включи в инициативата „Вкусът на България”, част от кампанията на БНТ 2 „Купувам българско“. Кметът на Велико Търново и председател на НСОРБ Даниел Панов, на Троян – Донка Михайлова и на Търговище – Дарин Димитров също взеха участие в първата медийна изява за популяризирането на кампанията.

Отпуснаха 6,8 млн. лева за градския транспорт в Дупница

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) отпуска на община Дупница над 6,8 млн. лева за изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт. „Официално днес МРРБ информира кмета на община Дупница инж. Методи Чимев, че ще отпусне сумата в размер на 6 834 999,05 лева за реализацията на дългоочаквания проект „Интегриран градски транспорт“.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене