Водещият по Нова Телевизия Ники Дойнов ексклузивно за Топ Преса: Гордея се, че съм учил в ЮЗУ „Неофит Рилски“!

Ралица ВАСИЛЕВА
– Как подреждаш живота си с този страх, практикувайки една от възможно най-стресовите професии, Ники?
– Ако имаш предвид дали се опитвам да живея здравословно, отговорът е по-скоро не. Далеч не съм спортна натура, нито пък се лишавам от това и онова, но все пак гледам да не прекалявам. Тоест опитвам се да живея около златната среда.
– Не проверяваш ли здравословното си състояние от време на време просто така, без да имаш някакви оплаквания?
– Много рядко. Мързел просто. Или заради неприятното чувство, което изпитвам, влизайки в болница. Но едно от малкото неща, които баща ми ми втълпи още като дете, бе следното: „Прави каквото искаш с живота си, но ще ми бъде много неприятно, ако те видя да пушиш. Защото на мен пушенето почти ми отне живота.“ И затова досега не съм изпушил и една цигара. От време на време си доставям огромно удоволствие с пура или пурета.
– А как с такива професии на родителите си избра да учиш в УНСС?
– Това пък откъде го знаеш?! Аз съм учил право в Благоевградския университет. Гордея се, че съм учил в ЮЗУ „Неофит Рилски“! За разлика от брат ми съм дълбоко скаран с точните науки, а за икономически специалности се кандидатстваше само с математика.
– Защо в Благоевград, а не в София си записал право?
– Когато се уволних от казармата през 1992 г., трябваше моментално да кандидатствам и го направих в университета „Неофит Рилски“ в Благоевград. А в интерес на истината, ако ми вървеше математиката, щях да се отдам на детската си мечта да летя.
– Кога се отказа от мечтата си да станеш летец?
– Когато си дадох сметка какво мога и какво не. Нашите даваха луди пари за уроци по математика само за да мога да изклася. А във военното училище в Долна Митрополия, освен с физическа издръжливост, се кандидатстваше и с математика. Години по-късно съм имал възможност да летя на изтребител, ей там, зад вратата, имам две грамоти за летене по един час с изтребител. Дадох си сметка, че съм издръжлив, и сигурно щях да мина през физическата част от изпитанията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене