Без категория

Карастоянови остават в ареста, камера в „Колата” заснела как баща и синове си предават нещо от ръка на ръка, за да го скрият

карастоянов

Кюстендилският окръжен съд под председателството на зам. административния ръководител съдия Пенка Братанова остави в ареста баща и синове Карастоянови от Дупница, обвиняеми за убийството на Николай Радев-Отвертката. „Въпреки че и тримата имат добро име в обществото, има опасност да укрият факти и обстоятелства около престъплението”, каза съдия Братанова, като се мотивира с това, че на видеозаписа от заведението „Колата” се вижда как след инцидента тримата си предават нещо от ръка на ръка, за да го скрият.

Пред съда в Кюстендил се изправиха 68-годишният зъболекар-хирург Владимир Карастоянов, както и синовете му Николай, на 46 години, и Иван, на 39 години. „Тримата ще трябва да отговарят за престъпление по чл. 115, който предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода”, каза по време на пледоарията си прокурорът по случая Камелия Стефанова. От събраните гласни доказателства, както и от камерите за видеонаблюдение пред и в заведението „Колата” става ясно, че бащата и двамата синове са пристигнали в заведението около 21.04 часа, като единствената реакция на Николай е, че той при появата им е станал от масата. Тримата са обвинени в съучастие, като са извършители на умишленото убийство на Николай Радев, пише в първоначалните документи на прокуратурата.

Пред съда адвокатите на тримата Карастоянови – баща и син Марковски, обявиха, че най-възрастният, Владимир Карастоянов, в момента има около 30 пациенти, които чакат да им бъдат поставени коронки или мостове с изпилени зъби. „Много моля да ме пуснете под парична гаранция, тъй като аз съм възрастен човек, имам много клиенти и съм поел към тях задължения. Не мога да ги оставя за неопределено време без здравни грижи”, каза Владимир Карастоянов.

За сина му, анестезиолога д-р Николай Карастоянов, пък се установи, че на 12 май е имал насрочени изследвания, тъй като има съмнение, че е болен от рак. Той има и придружаващи заболявания – херния и хемороиди, обявиха пред съда защитниците му.

По-малкият син Иван Карастоянов заяви пред съда, че има бизнес в Канада и Америка, но през последните месеци трайно е отседнал в дома на баща си в Дупница, макар че има и жилище в Кюстендил.

По досъдебното производство вече са разпитани множество свидетели, както и дъщерята на Николай Карастоянов – Владимира, станала причина за сбиването и последвалата смърт на Николай Радев. Момичето декларирало пред съдия, а и пред роднините си, че Радев многократно я заплашвал, че ще я направи проститутка. Държал се с нея грубо и арогантно, а преди време я е скубал и удрял. Тези показания на Владимира били подкрепени и от приятелката й Кристияна Тодорова, която е била с нея в нощта на смъртта на Н. Радев-Отвертката.

Отвертката сам обвинил 3-мата Карастоянови, като на свой приятел в Спешното в Дупница казал преди да умре: „Карастоянови ме ръгнаха”.

В кориците на делото има и писмен документ, издаден от медицинския управител на болницата в Дупница, където работи Николай Карастоянов като анестезиолог, според който, ако докторът бъде задържан, то има опасност да бъдат прекратени операциите в интензивното и АГ отделението, тъй като нямало кой да дава анестезия на болните.

Още в началото на съдебното заседание на най-възрастния Карастоянов – Владимир, му стана лошо. Самият той беше пребледнял и едва се държеше на краката си, което накара съдия Пенка Братанова да разреши обвиняемият вместо прав на банката да седи по време на цялото производство на първата пейка в съдебната зала, за да не му стане лошо. Първите няколко минути се наложи на Владимир Карастоянов да му бъде дадена и вода, като самият той се укоряваше: „Излагаш се, дръж се мъжки”, след което обаче прие донесената му бутилка с минерална вода, а след 15-ина минути се изправи отново до синовете си.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене