Без категория

Националния печат

печат

В. „Капитал Daily“

Държавата избра трасе за магистрала „Хемус“, но няма финансиране

Държавата е избрала трасето на липсващите 250 км от магистрала „Хемус“, която трябва да свърже София и Варна през Северна България. Строителството на участъка ще струва поне 1.5 млрд. лв. без ДДС, обяви в четвъртък министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

В. „Сега“

Специален фонд ще раздава жилища за роми и социално слаби

Държавата и общините да предоставят терени, върху които частни инвеститори да строят жилища за хората с ниски доходи и специфични нужди, за самотни възрастни хора, граждани в неравностойно положение и маргинални слоеве. Всички те ще получават домове по облекчени процедури от новосъздаден социален сграден жилищен фонд.

Двама магистрати се съгласиха да се състезават за съдебен инспектор

Две представителки на съдебната власт все пак дадоха съгласие да бъдат номинирани за главен съдебен инспектор в процедурата, инициирана от Съюза на съдиите (ССБ), обявиха от съсловната организация. Това са наказателният съдия от Софийския градски съд Вера Чочкова и председателят на Административния съд в Хасково Теодора Точкова.

В.“Труд“

Полицаите – без право на втора работа         

Служителите на МВР няма да имат право на втора работа. Това става ясно от предложените промени в новия Закон за МВР между първо и второ четене – срокът за внасянето им изтече вчера. И от БСП, и от ГЕРБ искат да отпадне проектотекстът, който позволяваше полицаите да работят на втори трудов или граждански договор по правила, подписани от министъра на вътрешните работи.

В.“24 часа“

Въздушни линейки стигат до болницата за 30 мин.

България се разделя на 4 или на 6 зони. В центъра на всяка от тях е база за спешна медицинска помощ с хеликоптери.

Целта е до всяка точка в държавата да се стига най-много за 30 минути.

С обратния курс – 60 минути. Така се покрива т. нар. златен час- времето, което се смята за критично за оцеляване на болен или пострадал.

Президентът решава равна ли да е квотата на БСП и ГЕРБ в ЦИК

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде арбитър между ГЕРБ и БСП при реденето на новата ЦИК. Това стана ясно вчера, след като в последния ден, в който парламентарните групи можеха да номинират членове, двете най-големи влязоха в остра схватка за представителството си в комисията.

В.“Стандарт“

Строим 8 завода

8 нови завода ще заработят у нас до края на годината. Това стана ясно от думите на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред БНТ. Ще бъде отворено предприятие за производство на механични и електронни части за автомобили, както и друго за автоклиматици. Ще бъдат открити и заводи за усилватели и радио- и телевизионна техника, за лазерни машини, за медицинска техника, за производство на промишлени газове. Ще имаме и нов завод за захарни изделия и пристанище в Силистра.

В.“Монитор“

Паяците и скобите незаконни 

Паяците и скобите в София вдигат коли незаконно. Това твърди областният управител на столицата Росен Малинов. Съдът и прокуратурата все още не са се произнесли по жалби срещу дейността на Центъра за градска мобилност, които той е завел, съобщи News 7.Според Малинов паяците са златна мина. За всеки вдигнат автомобил се прибират по 60 лв., а отделно се плаща глоба за неправилно паркиране. За сваляне на скоба пък всеки шофьор се бърка по 30 лв. и допълнително заплаща такса за паркиране на час, докато колата е с метална шина.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене