Бъчварова инспектира работата на полицейското управление в Хаджидимово

Снимка: МВР

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова провери работата на РУ – Девин и полицейското управление в Хаджидимово.

Тя се запозна на място с условията, при които работят полицейските служители. В хода на разговорите бяха обсъдени актуалната оперативна обстановки и предприетите мерки по противодействие на престъпността.

Полицаите споделиха различните направления, по които работят. Основен акцент в работата им е ефективното противодействие на трафика на мигранти и на наркотични вещества – доходоносен бизнес, към който извършителите правят опити да се насочат след успешните действия на държавата за пресичане на контрабандата с акцизни стоки.

В този смисъл сред приоритетните насоки на дейност е активната работа срещу засаждането на наркокултури и последващото разпространение на наркопродукцията. Проверките, които се извършват в тази посока, са постоянни.

Обиколката на министър Бъчварова продължи с посещение на ГКПП – Илинден. Тя е придружавана от заместник-министъра на вътрешните работи Цвятко Георгиев и комисар Деян Моллов – директор на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Смолян.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене