СКАНДАЛЕН ЗАПИС РАЗКРИ ЛЪЖАТА!? Касиерката от стола на Пиринтекс признава : Ще върна парите! Помагах с тях на мама!

Вили БАХАНОВА

Вили БАХАНОВА

Знаем едно – много хора с нечисти дела и мисли биха изпитали истинско земно щастие, ако Топ Преса не съществуваше и нашия вече наложен модел на работа в местния медиен бизнес не работеше. Причината е ясна за всички – това са резултатите, които Топ Преса представя на Вас, нашите драги читатели, от поетите ангажименти, представляващи Вашия интерес. За нас остава удовлетворението от добре свършената работа. Най-щастливи ние като журналистически екип обаче сме в моменти, в които сме омаскарявани за пореден път като „жълти“, като „манипулатори“ и като „лъжци“ в манията си да покажем истината, изваждайки я на бял свят, и съумеем да се мобилизираме докрай и да покажем, че за пореден път сме омаскарявани умишлено, лъжливо и ненужно. И ето дойде един такъв ден. Признаваме, че с удоволствие сме длъжни да ви съобщим, че съумяхме да разкрием един доста заплетен и юридически, и морално случай. Случаят с обира на над 30 000 лева от столовата на шивашкото предприятие „Пиринтекс“ в град  Гоце Делчев, тиражиран единствено от нашите медии – вестник „Градът“, информационна агенция www.toppresa.com и нас от Топ Преса – югозападният таблоид. В серия публикации ние представихме на Вашето внимание информацията, която имахме по случая:

Точно преди Великден от електронната страница на Топ Преса гръмна скандал, получен от служители в предприятието „Пиринтекс“ и управителя на столовата г-н Огнян Язиков. Става въпрос за кражба на крупна сума пари от касата на столовата и за изчезването им. Авторите на сигнала обвиниха касиерката Вили Баханова. Тиражираната статия разбуни духовете в предприятието и в града като цяло и броени часове след нейното публикуване с нас се свърза семейството на обвинената в кражба служителка, които дадоха своето становище по темата, казвайки, че Вили е жертва на изнудване и рекет. Имаме уверението от страна семейството на Баханова, че ще получим всички доказателства за техните думи и твърдения. От страна на г-н Язиков получихме документи и свидетелски показания в защита на неговите думи.

Димитър БАХАНОВ

Димитър БАХАНОВ

И тук идва скандалът…

Вместо да получим документи и доказателства за твърденията на сем. Баханови, навръх Великден бащата на обвинената в кражба В. Баханова – Димитър, се свърза с човек на Топ Преса. Каза, че няма да дава никакво становище, изръси серия обиди и псувни по колегата и медията ни, заяви, че „ще ни е*е майката!“. „Вие сте на хранилка при Оги Язиков, „Струма“ пък са на хранилка при мен. През там ще ви се стъжни живота на всички, които вървите по акъла на Огнян Язиков.“

Топ Преса няма как да коментира подобно поведение, отношение и липса на каквото и да е възпитание. Това да ни плашат в кафяво-жълтата подлистна медия „Струма“ далеч не ни плаши. По-скандалното в случая е, че Баханов поясни, че имал и хора в ДАНС и сега щяло да стане страшно. Това вече няма как да го толерираме. Всеки има право да говори каквото си поиска в тази държава, но когато в един чисто частен конфликт се намесят и институциите като бухалка за разправа на един човек, тогава е редно ние като медия да реагираме и да не спрем нашето разследване по темата, докато не разберем има ли хора в службите, които усвояват лични интереси на един човек и той може спокойно да плаши с тях. Цялата ни медийна група застава зад позицията ни в това, че в един ден публикувахме становището и на Язиков, и на Баханова. Няма как да подминем това, че вместо да се заследят документално доказателства и аргументи по закон, Баханови да плашат, псуват, обиждат, ползват имена като на колеги и служби сякаш, за да потулят случая. Войната с несправедливостта и с арогантното им отношение е обявена. Призоваваме всеки, който има какво да каже по темата, да се свърже с нас и да ни даде информация. Между другото, това го направиха някои хора, след като публикувахме статиите за кражбата на пари от касата в столовата на  „Пиринтекс“. Топ Преса ще изчака търпеливо институциите да си свършат работа и в никакъв случай няма да остави нещата така.

И както обещахме, така и стана.

Преди няколко дни в редакцията на Топ Преса – югозападният таблоид, по електронен път постъпи

повече от скандален и РАЗКРИВАЩ истината аудио запис,

от който Ви предоставяме факсимиле на хартия. Разговорът е между управителя на столовата Огнян Язиков и обвинената в кражба на над 30 000 лева Вили Баханова. Държим да отбележим, че направихме актуална проверка дали записът е автентичен и манипулиран. По случая ще кажем, че същият запис го имат и в МВР и ДАНС, където се работи по случая и не може да се твърди със сигурност, но по всяка вероятност е от СРС. В записа ясно се чува как Баханова не само си признава, че е откраднала парите но и пояснява, че го е направила за да „помогне на майка си“, която е шивачка в „Пиринтекс“. На службите оставяме време да си свършат работата, на Вас, обществото, оставаме да обсъдите моралния вот. Вижте как ясно се чува как Баханова признава, лъже собствения си бъдещ годеник… Думи нямаме!!!

За тези, на които ИСТИНАТА  не им изнася и не искат да е така, ще кажем само че записът ще бъде излъчен днес, 01.07.2016 година, точно в 17 часа на страницата на информационна агенция www.toppresa.com. Нищо лично, но Топ Преса за пореден път доказа, че не вярва на „сълзи“, „добри души“ и „засмени физиономии“… Ние вярваме на фактите, а те са, че Баханова трябва да дава отговори и пред нас, и пред службите. Казваме го, защото за пореден път тя се крие от нас, баща й също… а бяха доста сербез… Да видим сега какво ще отговорят!

ПРЕДОСТАВЯМЕ НА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ ЧАСТ ОТ АУДИО ЗАПИСА С КОЙТО РАЗПОЛАГАМЕ :

ЕТО И ЗАПИСА СВАЛЕН НА ТЕКСТ :

^311106CF28B68B4D79D6642400EC9C7201B1B2DCDECDFDE569^pimgpsh_fullsize_distr

Огнян ЯЗИКОВ

Огнян Язиков: – Какво правим сега ми кажи, Виле? Адвокатката ми се обади, говорела е с шефа на икономическа полиция. Показала му ги е тези работи и стават много сериозни нещата! В момента вадят другите разпечатки, защото те се вадят онлайн и имат достъп до тях. Искам да ми кажеш колко пари си взела, какво си направила, за да мога да знам аз какво да правя! Помисли си сериозно. Значи, ти си взимала по 80 лева на ден. Това е в разпечатката. Не мога да ти кажа от тук нататък какво ще правим, но нещата са твърде сериозни.

Вили Баханова: – Виж, аз друго си мисля, например, ако някакъв друг договор ми направиш, за да мога да тегля от банката по-голям заем и да ти ги върна парите.

Огнян Язиков: – Ти нали знаеш, че Ники и всички ще разберат, ако изтеглиш заем?! Нали го знаеш това нещо? И като те питат: За какво ти е този заем? Какво ще кажеш? Майка ти ще разбере, таткото ти. Знаеш ли каква какафония ще стане?! Затуй ти казвам – искам много сериозно да помислиш върху нещата и да ми кажеш какво става и какво не става, защото ти най-добре знаеш колко пари си взела. В момента разпечатват другите работи. Шефът на икономическа полиция е при нея в кантората, не знам какво ще стане. Каквото има да казваш, кажи го, за да знам аз какво да правя, разбираш ли?!

Вили Баханова: – Искам да ти ги върна парите!

Огнян Язиков: – Колко пари, Вили, си взела общо? Кажи ми, признай си!

Вили Баханова: – Ами, не знам колко са точно. Ти съгласен ли си да взема заем и да ти ги върна?

Огнян Язиков: – Виж, не знам каква е цифрата, те в момента я смятат цифрата. Разпечатките са изкарани. Това е цифра от 1856 лева, която е от 17 март до сега, разбираш ли?!

Вили Баханова: – Да.

Огнян Язиков: – Това е цифрата за един месец. Ти ми кажи каква е сумата, която си взела?

Вили Баханова: – Не знам точно колко е!

Огнян Язиков: – Грубо ми кажи?

Вили Баханова: – Не знам. Не помня кога взех за първи път.

Огнян Язиков: – Кога взе за първи път?

Вили Баханова: – Не помня!

Огнян Язиков: – Горе-долу?

Вили Баханова: – Беше миналата година, в края ли?!

Огнян Язиков: – Вили, аз незнам, сега ще ми се обади адвокатката, за да ми каже каква е цифрата, но е голяма, да знаеш! Нали е голяма?

Вили Баханова: – Да.

Огнян Язиков: – Цифрата е голяма. Не знам как ще се оправиш и какво ще направиш. И пак съм достатъчно доблестен, защото трябваше да дойдат полицаите и да ти сложат белезниците и да те приберат, да знаеш! Пак съм достатъчно доблестен!

Колко е цифрата горе-долу? Добре де, кажи, ти не знаеш ли каква е цифрата?

Вили Баханова: – Ами, не.

Огнян Язиков: – Грубо? Значи на месец около 2000-2500 лева си взимала, така ли е?

Вили Баханова: – Ами, не знам, това се опитвам да сметна.

Огнян Язиков: – Между 2000 и 2500 лева на месец си взимала. Чакам да ми звънне адвокатката, те в момента вадят данни от публичния регистър. Това онлайн е декларирано и в НАП. Ти разбираш ли за какво става въпрос?!

Вили Баханова: – Ето, сега ще ги сметна – 30 дена, ще ги хвана по 80 лева – 2400.

Огнян Язиков: – 2400, да.

Вили Баханова: – Не знам колко месеца са – ще ги сметна 10 – идват 24 000.

Огнян Язиков: – Слушай ме сега. Според мен не обяснявай на никого какво си направила. Обясниш ли му на Ники какво става, бъди сигурна, че всичко ти е разтурено. Знаеш ли го? Отиде! Язък, че толкова много време ти помагах и не знам какво правех, и не знам какво струвах..!

Вили Баханова: – Беше ме срам да ти кажа!

Огнян Язиков: – Какво означава, че те е било срам да ми кажеш?! Защо взимаше толкова пари? Как ще ги върнеш сега?

Вили Баханова: – Трябва да тегля заем. Само, че трябва да съм на друг договор…

Огнян Язиков: – Как ще изтеглиш заем, според теб?!

Вили Баханова: – Като мина на друг договор и докато го изплатя, завинаги, ще съм си твоя…

Огнян Язиков: – Вили, не знам какво ще правиш, но нещата са много сериозни! Знаеш ли го това нещо?! Страшно сериозни! По моя информация си взела между 25000 и 30000 лева! Знаеш ли го това нещо?!

Вили Баханова: – Ами, сега като ги сметнах…

Огнян Язиков: – И какво ги направи толкова пари?

Вили Баханова: – Помогнах на мама.

Огнян Язиков: – Помогна на мама на мой гръб. Много хубаво си й помогнала на майка ти. А майка ти не се ли сети, че тези пари не излизат така от някъде?! Не те ли питаше от къде са тия пари, Виле?!

Вили Баханова: – Не.

Огнян Язиков: – Изобщо не те попита?

Вили Баханова: – Не.

Огнян Язиков: – Браво! Величке, не знам какво ще правиш. Ако това го кажеш на Ники, бъди сигурна, че си разтурила всичко.

Вили Баханова: – Няма да кажа.

Огнян Язиков: – Не знам какво ще му обясняваш. Не знам на кой какво ще казваш, но това са много пари, разбираш ли?!

Вили Баханова: – Да. Ти има ли вероятност да ми смениш договора, за да мога да тегля заем и да ти ги върна.

Огнян Язиков: – Ти можеш да изтеглиш заем и върху този договор.

Вили Баханова: – Аз на какъв договор съм? На постоянен…

Огнян Язиков: – На постоянен договор си, достатъчно време си на работа, но виж – иди, направи го това нещо, без да те разбере абсолютно никой. Разбери, че излезе ли тази информация, ще станат много сериозни работите.

Вили Баханова: – Ти можеш ли да дойдеш с мен в банката? Защото аз много не ги разбирам…

Огнян Язиков: – Нещата са повече от сериозни… Отиваш в СИБанк и искаш да изтеглиш възможно голям кредит, който ти дадат – 25000-30000 лева. Не мога да ти кажа какво да правиш. Чакам до 16.30 да ми се обадиш. За мен, най-добре е, ако можеш да го разрешиш въпроса, без да разбира никой. Това е най-добрият вариант. Ако се разбере, просто знаеш какво ще стане, нали?!

Вили Баханова: – Да. СИБанк? Къде беше тая банка?

Огнян Язиков: – СИБанк е до Месоманията.

Вили Баханова: – Може ли да дойдеш с мен?

Огнян Язиков: – Не мога да дойда с теб, защото ще станат много сложни работите.

Вили Баханова: – Защо? Ти ще дойдеш само като придружител.

Огнян Язиков: – Аз не мога да дойда сега, докато не знам каква е цифрата. Как ще те одобрят за такъв кредит не ми е ясно, да знаеш… Нещата са много объркани.

Вили Баханова: – Може ли да закарам Янка да дойде с мен?

Огнян Язиков: – Недей да казваш на никого!

Вили Баханова: – Аз ще й кажа, че искам да изтегля заем.

Огнян Язиков: – Тя ще каже, че си изтеглила заема и сами ще се предадеш, да знаеш. Ще разберат и Ники, и майка му, и татко му и ще те изритат от тях като мръсно коте! Еле пък Паскал и Ваня, ако разберат, бъде сигурна, че няма да си намериш място.

Как можа бе, Вили, това да го направиш?!

Вили Баханова: – Съжалявам много!

Огнян Язиков: – Какво означава, че съжаляваш, бе човек?! Ти си откраднала от мен 30 000 лева! Знаеш ли, че отиваш в затвора заради тия пари? Знаеш ли го това нещо?! Най-малкото, което е, ще ти се разтрогне и годеж, и всичко отива на кино! Разбираш ли го?! Моят съвет, който ти давам в момента е, да направиш така – да вземеш парите без никой да разбере, нито Ники, нито техните, нито майка ти, нито татко ти, нито никой! Разберат ли те, ще стане какафонията страшна. Най-малко пък, ако дойде да се разправя някой с мен! Хич не ме интересува! Обаждам се на ония да идват да се разправят с теб, аз не мога да се разправям!

Не знам на кого ще помогнеш, но на себе си ще си навредиш най-много!

Вили Баханова: – Аз вече съм навредила на теб и на мен!

Огнян Язиков: – От това повече няма какво да навредиш! Ти си отишла на кино и с годежи, и с бракове, и с Ники! С всичко си приключила! Ти разбираш ли?!

Вили Баханова: – Може ли поне да закарам Янка с мен, за да ида до банката?

Огнян Язиков: – Закараш ли някого със себе си, бъди сигурна, че ще се разбере всичко! Янка не човекът, на който трябва да се довериш, бъди сигурна! В това може да бъдеш напълно убедена! Защото Янка разбере ли, ще каже, че взимаш толкова пари и ще разбута всичко. Знаеш ли го това?!

Вили Баханова: – Ако искат поръчители? Колко поръчители трябват за заем?

Огнян Язиков: – Няма да ти стане никой поръчител, бъди сигурна!

Не казвай нищо на Ники. Кажи му, че правим ревизия на някакви стоки и това е. Той сега няма да те остави на мира…

Вили Баханова: – Той няма да разбере! Аз ще ти ги върна парите! Ще тегля заем и ще ти ги върна!

Огнян Язиков: – Ако не ти дадат толкова голям заем? Какво правим? Аз трябва да знам, сега като ми звъннат, да им кажа какво правим…

Вили Баханова: – Ще търся назаем.

Огнян Язиков: – От кого? Кой ще ти даде толкова много пари назаем? Това не са 1000-2000 лева. Това са 30 000 лева бе, Вили, кой ще ти ги даде тия пари?! Кажи ми кой ще ти даде 30 бона?!

Вили Баханова: – Ако от банката не ми дадат толкова много… Колкото ми дадат от банката, толкова… Ще ти ги давам парите… Колкото мога ще изтегля. Според теб банката колко ще ми даде?

Огнян Язиков: – Не мога да ти кажа.

Вили Баханова: – От какво зависи?

Огнян Язиков: – Ти си сама, тъй че можеш да изтеглиш максимален кредит.

Вили Баханова: – Какво ще рече това – максимален кредит?

Огнян Язиков: – Максимален кредит можеш да изтеглиш и 30 бона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене