Д-р Цветозар Балабанов – емоционален и истински без задръжки: Трябва да се направи нещо за майките и децата!

Силвия СТОЯНОВА

– Броени дни остават до Парламентарните избори, какво е вашето последно обръщение към избирате­лите?

– Народе, събуди се! И сега, ако хората гласуват за същите, които ни докараха до тук, значи си го заслу­жават, докога едни и същи ще ни управляват и само ни обещават извинете ме, но съм много емоционален и краен. Българите бързо за­бравят и лесно се продават. Едните за по 40 лв. велик­денски добавки, а другите за евтини обещания, които сме ги слушали преди всички из­бори. Само прочетете в един вестник или сайт статия от изборната кампания, когато са давани обещания и ще видите, че нищо не се е про­менило дали има поне едно да е изпълнено, обещанията са едни и същи- само лъжи. Едни и същи партии и хора ни управляват и чакаме да ни оправят вече толкова го­дини. Забележете те сменят партии, правят коалиции само и само да са отново там- в парламента.

Примери много, вижте ГЕРБ, 2/3 от членовете са от редиците на бившата БСП, така наречените патриоти видяха, че сами няма да вля­зат в парламента и направи­ха коалиция – в техните ре­дици повечето са хора, които винаги попадат в парламен­та имали са възможност да направят нещо за народа – другите разни десни фор­мации почти всички са пребоядиса­ни комуни­сти, а БСП там положе­нието си е винаги едно и също само лъжи и из­ползване на възрастните хора . Всички тези са били по няколко мандата и са имали въз­можността да направят нещо за Бъл­гария, за хо­рата.До кога ще сменяме ГЕРБ със БСП, а до пре­ди време БСП със СДС.

Чакаме да ни оправят, а ние къде сме, какви са пен­сиите, какви са детските, какви са запла­тите, въобще доходите, къде отидоха българите, докога ще чакаме да ни оправи ня­кой.

– Вие сте пар­тия, която милее за природата, в мест­ната власт Общин­ски съвет Благоев­град имате добро представителство, правите предло­жения, помагате на хората, какво ще предложите в на­ционален план ?

– Трябва да се започне от здраве­опазването и обра­зованието. Трябва да се повишат до­ходите на хората, трябва да се уве­личи майчинство­то, което е 200 лв. за повечето майки, трябва да се уве­личат детските които са 35 лв. Как ще гледаш дете с 35 лв. на месец, то един пакет пам­перс е по-скъп.

Смъртността в България е мно­го голяма по-ясни причини нисък стандарт на живот, лошо здравеопазва­не, лоша социална политика е затова трябва да се стиму­лира раждаемостта, да се дава финансова подкрепа за раждане на второ и тре­то дете, но при определени условия. Погледнете какво се случва по селата, пълно обезлюдяване, направо из­чезват от картата.

Ние от „партия на Зелени­те“ ще предложим да се съз­даде Фонд от поне 500 мили­она лева за села, които не са могли да участват по Европрограмите за селските ра­йони да могат да участват с проекти за пътна инфра­структура, благоустройство, ВиК мрежа, ново осветление и т.н.

Защото в ХХI век нашите села, които са останали са в много тежко състояние.Средствата, които отделят общините за селата са мно­го малко да не кажа почти никакви.Имаме пакет пред­ложения и те ще бъдат вка­рани в парламента.

– Да бъдем реалисти, мал­ка е вероятността да влезе­те в парламента, на какво разчитате тогава?

– Този въпрос е преднаме­рен, но коя партия ще влезе в парламента ще го решат хората на 26 март.

Ние от „партия на Зелени­те“ сме за смяна на модела, голяма част от българите нямат представители в пар­ламента по начина, по който е направена българската из­бирателна система, ще дам няколко примера: първо, защо прагът за партиите е толкова висок по този начин на всички партии не мина­ли прага хората им остават без представители в парла­мента, нужно е намаляване на прага поне на 3%, но те не искат –питате вие защо, защото малките партии ще им объркат сметките. Виж­дате колко хора подкрепиха референдума на Слави Три­фонов с гласуването хората показаха, че са за смяна на модела, фактът че повечето партии не искат мажоритар­на система означава, че тях ги е страх. Едва ли ще могат после да контролират про­цеса кой да бъде в парла­мента нали все пак трябва да е синче или внук на някой от техните редици.

Нашите листи са всички граждан­ски с малко пар­тийни квоти, ние се водим от няколко основни принци­па, ако няма при­рода няма човек грижата за нашата природа е основ­на, чистият въздух, условия за наши­те деца, паркове, детски площадки и т.н.

Ние от „партия на Зелените“ ис­каме нов Изборен закон и смяна на избирателна сис­тема, за мажори­тарен елемент сме, намаля­ване на прага за влизане в парламента 3%, .

– И на края какво ще ка­жете на хората, финални думи?

– Да не гласуват с ква­дратчето „не подкрепям ни­кого“ това е загубен глас не помагат на никой дори на себе си, гласувайки в това квадратче гласувате за съ­щите хора. Те го измислиха това квадратче, за да може недоволните хора от уп­равлявалите партии до сега да гласуват с квадратчето „не подкрепям никого“, а не за малки партии, като нашата.

Време е да си ползваме правото да ре­шим чрез гла­суване нека им объркаме пла­новете, нека гласуваме за различни, за нови хора. Из­лезте и гла­сувайте хора само така може да има промяна. На пенсионерите ще кажа – мислете за ваши­те деца и внуци. Хората да гласуват за малки партии и нови лица, а не за старите муцуни. Такава партия е на­шата, „партия на Зелените“ с номер 12 в бюлетината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене