Условна присъда получи 66-годишна вдовица от Кочан, пипнали я с контрабандни цигари за над 3 хил.лв.

66-годишната А.С.П. от сатовчанското село Кочан бе осъдена от Районния съд в Гоце Делчев да изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок от десет месеца, като изпълнението на наказанието бе отложено за срок от три години на основание чл.66. ал.1 от НК, считано от влизане в сила на определението на съда.

Освен разноските по делото, А.С.П. ще трябва да заплати и сумата в едно с дължимия акциз на отнетите от домът й 8 194 къса контрабандни цигари без наличен бандерол. Стойността на откритите цигари е 3 226,08 лв.

66-годишната обвиняема А.С.П. от сатовчанското село Кочан, която е и управител на местно търговско дружество, сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съдията по делото.

А.С.П се призна за виновна в това, че на 15.06.2016 година, в домът й в Кочан при извършена съвместна проверка на митнически иполицейски власти са били установени и иззети от проверяващите 8 194 къса контрабандни цигари без наличен бандерол от различни марки на обща стойност 3 226,08 лв.

Контрабандните цигари, намерени и иззети от домът на обвиняемата с решение на съда, са отнети в полза на държавата .

Съдът отмени постановената на 66-годишната жена мярка за неотклонение „подписка“, като прекрати и наказателното производство спрямо нея.

Определението на съда в Гоце Делчев, в тази му част, не подлежи на обжалване или протест.

Инфомрежа

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене