ВИДЕО: Връчиха годишните награди „Златен гълъб“ на ОСО Гоце Делчев за принос в образованието

При невероятна атмосфера и изискан коктейл снощи в Гоце Делчев се състоя поредната церемония за връчване на годишните награди „Златен гълъб“ на Обществения съвет по образованието, подкрепян от общината.
Наградите се връчват на училища, ученици, преподаватели и хора с особени заслуги в образованието през учебната година. Носителите на наградите се номинират в пет категории: за най-добро детско заведение на годината, за най-добро училище, за най-добър директор на училище, за най-добър ученик и за цялостен принос в сферата на образованието.
В гласуването, което се проведе „он лайн“, тази година се включиха рекорден брой избиратели – над 10 000. Така те определиха носителя на „Златният гълъб“ в категория „Детски заведения“ за тази учебна година ЦДГ „Брезичка“. В категория „най-добро училище“ бе избрана Неврокопска професионална гимназия „Д. Талев“. В категория „най-добър директор“ носител е Цветанка Петричкова – директор на Второ ОУ.
Най-добър ученик е Кръстю Драгинов от ПМГ „Яне Сандански“.
В категорията „за цялостен принос в сферата на образованието „Златен Гълъб“ получиха тима души: Катя Янева – директор на Първо ОУ, Димитър Тунков – ст. учител по история в ПМГ и Ангел Башов – начален учител в Трето ОУ.
Специален „Златен гълъб“ „Приятел на децата“ бе връчен на Димитър Савов.
Тържествено и празнично настроение на изисканата церемония осигуриха изпълненията на невероятната Александра Койкова и неврокопските рок-динозаври, група „Пулс“. С много настроение и танци при изискана обстановка събитието продължи до късно през нощта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене