Местния печат

„Вяра“

Кметът Котев и Янев запяха в 1 глас! С 15 „за” Сандански влезе във водната асоциация, очакват се 20% съкращения във ВиК

С 15 гласа „за“, 5 „против” и 6 „въздържал се” общинските съветници в Сандански взеха решение да се присъединят към ВиК асоциацията в област Благоевград. Това стана вчера след близо двучасови дебати по време на извънредна сесия на ОбС в града. Шефът на ВиК Тодор Гикински прогнозира поскъпване на водата и съкращения от 20% във водното дружество.

ЮЗУ възпитаничката Вили Вучева оглави МГЕРБ-Благоевград

ЮЗУ възпитаничката Вили Вучева е новият младежки лидер на МГЕРБ-Благоевград. Амбициозната девойка бе единствена номинация и единодушно бе избрана на отчетно-изборно събрание на младежката структура на партията. Десислава Безинска пък бе избрана за общински организационен секретар. Партийния форум не пропуснаха и областният лидер на ГЕРБ и депутат Даниела Савеклиева, и Йордан Андонов, общински ръководител на партията и народен представител, и организационният секретар на партийната структура Евгени Бибов.

Ваня Маникатева поведе младите социалисти в Пиринско

Ваня Маникатева е новият областен координатор на Младежко обединение в БСП-Благоевград. Тя смени на лидерския пост досегашния водач на младежите Антон Асийски. Маникатова беше избрана с пълно мнозинство на проведено отчетно-изборно събрание. Утвърдено е и ново ръководство на областната структура на БСП в Пиринско.

ОбС шефът на Радомир Св. Кирилов замете сигнал на адвокат Божкова за тотална разпродажба на общински имоти от предходния парламент, документът отива в ръцете на Цацаров

Председателят на ОбС – Радомир, Светослав Кирилов скри сигнал на радомирския адвокат Благойка Божкова, която на 29 страници разказва за това как близо 21 съветници от миналия местен парламент са източвали общинска собственост. В правонарушения са уличени сочените като „братя” съпартийци Владимир Зарков и Владимир Тренев, лидерът на БСП, настоящ общински съветник и бивш председател на местната кооперация Стефан Велинов. В списъка с кражби са почти всички кметове от зората на демокрацията.

Васил Методиев от Бобошево влиза 6 м. в затвора за кражба на кобила

Мъж от Бобошево бе осъден ефективно за кражба на кобила, съобщават от Районния съд в Дупница. Съдия Маргарита Алексиева реши безработният и осъждан вече Васил Методиев да бъде лишен от свобода за шест месеца. Изправеният на подсъдимата скамейка ще изтърпи наказанието си при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене