И в Благоевград подкрепиха Меган

протести-меган

Майки и бащи се събраха в Благоевград на организирания общонационален протест-подкрепа под мотото „Да си върнем Меган!!!“. Протестът се проведе днес в защита на Елисавета Попова, чиято дъщеря Меган беше отнета от съд във Великобритания.

На днешния ден, когато във Великобритания е насрочено делото за осиновяване на детето от приемни родители, в 20 града на България се състояха протести в защита на Меган и в подкрепа на нейните близки. В Благоевград обаче, за да защитят каузата „Да си върнем Меган” се събраха едва 5-има души. Те демонстрираха с плакати „Да върнем Меган на семейството й”, като бяха категорични, че тя е българско дете и трябва да живее при биологичните си роднини.

„Едно българско дете в момента е в беда, при наличие на живи баба и дядо, които искат да го осиновят и искат да го отглеждат. Това са родителите на майката, като бабата е медицинско лице, а дядото е агроном, хора, които работят с живи същества и се грижат за живата. Английският съд в момента създава спънки. Ние   апелираме към човечността в българските институции”, каза бившият преподавател по философия Росен Ангелов, чието има нашумя покрай случая със смъртта на Марио Нушков.

„Аз подкрепям този протест, защото съм майка и знам какво е едно дете за една майка, нормално е да подкрепим протеста и се надявам наистина нашето правителство да вземе мерки, за да можем да върнем детето при майка си”, заяви Людмила Манова.

Припомняме, че майката на Меган – Елисавета Попова е с отнети родителски права, разведена е с английския си съпруг, който заловила още докато била бременна, да гледа детско порно в интернет. Бабата и дядото на момиченцето – Мария и Ганчо Попови от Тервел настояват пред английските власти, те да се грижат за детето в България. Английските социални служби обаче са представили негативен доклад за семейство Попови.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене