С водосвет откриха ремонтираните помещения на Центъра по кариерно развитие в Благоевград

водосвет -рио

С водосвет бяха открити ремонтираните помещения на Центъра по кариерно развитие към РИО – Благоевград. В него ще работят 7 души, които ще консултират директори, класни ръководители и най-вече ученици за професионалната им ориентация при избор на средни училища на територията на областта и университети в страната.
6 педагози и психолог работят в Центъра по кариерно развитие. Специалистите от ресурсния център съвместно с общините от региона и Младежки дом вече организират инициативи с цел учениците от 1 до 12 клас, да могат, да направят своя избор за това какво искат да учат и каква специалност да изберат.
„ В помощ сме на училищата, на педагогическите съветници, на класните ръководители и не отказваме съдействие за мероприятията свързани с кариерно ориентирани развития”, каза Евтимка Митева, ръководител на Център по кариерно развитие.
За времето откакто функционира ресурсният център специалистите работещи в него, са консултирали над 1700 деца от 70 училища в областта. На база впечатленията натрупани от контактите с учениците експертите от ресурсния център ще изготвят наръчник на кариерния консултант, който ще бъде от помощ на училищата.
По време на освещаването на ремонтираните кабинети, в които ще се помещава Центърът по кариерно развитие служителите в него, получиха от началника на РИО – Благоевград Огнян Соколов, сертификати за преминато професионално обучение по консултиране.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене