Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: В края на октомври или началото на ноември ще започнем изграждането на депото за твърди отпадъци – село Бучино

В края на октомври или началото на ноември ще започнем изграждането на депото за твърди отпадъци – село Бучино. Това обяви на пресконференция кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. По думите му към днешната дата вече са направени уточненията с ПУДООС, относно това какво точно ще се финансира, като в момента се изработва и работния проект на депото, който ще бъде готов до края на август. „С МОСВ също са уточнени всички подробности около ОВОС-а, така че имайки работния проект, в края на август пускаме процедурата, знаете че по новия ЗОБ са съкратени сроковете – 35 дни са и може би ако всичко е нормално, в края на октомври, началото на ноември ще започне изграждането на депото и тази сага ще приключи“, коментира кметът.
Припомняме, че проектът „Депо за твърди битови отпадъци – село Бучино“ включва разширение, изграждане на сепарираща инсталация, обходен път покрай село Бело поле, изграждане на зелен пояс. Финансирането е осигурено от държавния бюджет – ПУДООС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене