Освобождаваща клауза праща голаджията на ОФК „Пирин“ при П. Дочев във втора лига на Германия

Голаджията от симитлийското село Крупник Мартин Тошев продължава да упорства и не тренира с ОФК „Пирин“, базирайки се на освобождаваща клауза в споразумението му с благоевградския клуб. За фиксирана трансферна цена в договора между двете страни довериха близки на футболиста, но не назоваха конкретна цифра, а само бъдещата дестинация – Германия. От „Дъбравска“ 1 се позоваха на принципа на конфиденциалност. В подобни случаи играчите могат да напуснат без съгласието на настоящите си работодатели, ако бъдещият им отбор преведе сумата, заложена в контракта. Съгласие да я плати, за да има Тошев в състава си, е декларирал пред него новият член на втора бундеслига „Ерцгебирге Ауе“. Наставникът, извел тима до промоция през миналия сезон, е българинът с може би най-дълъг стаж в местния футбол Павел Дочев. Новият му таран е резервирал билет за Ауе за утре.

Към орлетата се присъедини Станислав Костов, който по лични причини пропусна встъпителното занимание в стартовия ден на подготовката. Така целият наличен кадрови потенциал вече е на разположение на новия наставник Стефан Генов, който до събота трябва да има едно наум в степента на натоварванията предвид вечерната контрола от 19.00 ч. с евробоеца „Славия“ на стадион „Христо Ботев“. Първоначално спарингът бе планиран за Банско, но белите настояха да играят на по-качествения терен в областния център на Пиринско.

Графикът с игрови предсезонни проверки се запълни, с изключение на една свободна дата – 2 юли. Освен двубоя с най-стария столичен тим предстоят мачове с „Пирин“ /Рз/ – 6 юли, „Монтана“ – 9 юли, „Черно море“ – 13 юли, „Шкода“ /Ксанти, Гър/ – 20 юли, и „Витоша“ /Бистрица/ – 23 юли, когато пиринци ще бъдат представени пред феновете. Плаваща остава приятелската среща с гръцкия „Платаниас“ заради разминаване в желаната дата. Елините настояват да премерят сили с орлетата на 17 юли, а благоевградчани са си заплюли 16 юли, и при положение че никой не отстъпи, контролата ще пропадне.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене