ИНЦИДЕНТИ С ВЛЕЧУГИ! Змия ухапа 13-г. момиче на центъра в Бобов дол, смок нападна мъж в Кюстендил

3-годишно момиче от Бобов дол пострада, след като беше ухапано от змия в центъра на миньорския град. Кр. Димитрова е без опасност за живота, девойката е закарана във филиала на Спешен център в Бобов дол, където й е направен противозмийски серум, каза директорът на спешните медици  в Кюстендил д-р Анелия Георгиева. „От началото на годината имаме само три случая на ухапване от змия”, отчете д-р Георгиева.

Според разказа на девойката тя се разхождала в ранния следобед в центъра на Бобов дол, когато влечугото изпълзяло и изненадващо я ухапало. „Веднага след като колегите от Бобов дол са й оказали помощ, момичето се е прибрало вкъщи, а лекарите установили, че нападението е било от неотровна змия”, казаха спешните медици.

Преди няколко дни възрастна жена от крайграничното село Долно Уйно била нападната от змия, докато обикаляла нивите си, разказват спешните медици от Кюстендил, които се отзовали на повикването на тел. 112. На нея също й е нжектиран противозмийски серум, като манипулацията е напълно безплатна за пациентката, каза д-р Георгиева.

Третият случай е с мъж в кюстендилския квартал „Герена”, нападнат от смок.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене