Електромер-фантом в благоевградското село Смочево

Електромер-фантом отчете 1100 киловата електроенергия за месец на семейство, което не живее в къщата си, съобщи БНТ. Семейство Коцеви дори твърдят, че електромерът не е свързан с къщата им.

Коцеви обикновено плащат по 3-4 лева ток на месец но получената сметка е за близо 200 лева. Това се е случило, след като електромерът е сменен и изведен извън границите на имота. Те започват упорита кореспонденция с различните институции, за да изясни от къде идва тази електроенергия. От ЧЕЗ проверяват изправността на електромера и отчитат, че уредът е минал техническа експертиза.

Оказва се, обаче, че електромерът е сменен без подписа и знанието на собствениците. Освен това електроразпределителното дружество не е глобено за тази нередност от Комисията за енергийно и водно регулиране, въпреки, че глобата е до 20 хиляди лева по старите наредби и до 200 хиляди лева по новия закон.

Няма институция, която да може да докаже как е начислена тази електроенергия. Мистерията на електромера-фантом ще се разплита в съда. Защото семейството възнамерява да съди електроразпределителното дружество.

www.trud.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене