ЕКСКЛУЗИВНО САМО В ТОП ПРЕСА!!! Кой е новият треньор на „Пирин“(Гоце Делчев)?

Това е Анатоли Тонов, който се разбра с ръководството, откъдето обявиха новината за привличането му

Договорът му влиза в сила веднага като, а подписването му ще оформи формално взаимоотношенията с клуба. Новият специалист сменя на поста Венелин Товиров, с когото „Пирин“ завърши предишния сезон, в който неврокопчани успяха да се спасят в югозападната „В“ група.

анатоли тонов 2

Новият старши треньор на „Пирин“(Гоце Делчев) Анатоли Тонов

Пред специалиста ще стои нелеката задача да вдигне нивото на отбора и той следващата година да възвърне познатото си място и статут на фактор в групата. В по-дългосрочен план пред него ще стои задачата да подготвя почвата за евентуална атака на „Б“ група през следващите 2-3 години, създавайки боеспособен отбор.

„Разбрахме се с Анатоли Тонов без много приказки. Той е наясно къде идва и познава историята ни. Приема предизвикателството и също така приема нашата политика да се залага основно на футболисти от Гоце Делчев и региона, а така също да налага играчи от школата ни, които да трупат опит покрай по-опитните. Сега предстои да уточним останалите членове на екипа му и детайлите по бъдещата подготовка – къде и колко време ще бъде, кога ще започне, а също така да работим по контролите. Може да вземем и двама или трима играчи легионери, които обаче да помогнат да бъдат наистина стойностни и да помогнат да се повиши

Иван Близнаков

Председателят на УС на „Пирин“(Гоце Делчев) Иван Близнаков

още повече нивото на „Пирин“. Държа да подчертая дебело в отговор на коментарите, които плъзнаха из града ни, че сме изгонили досегашния треньор Венелин Товиров. Напротив, ще разчитаме на него и в бъдеще като част от треньорския екип в школата и заедно всички със старшията и останалите колеги да направим нашата школа още по-добра,“ коментира председателят на УС на неврокопчани Иван Близнаков.

Иначе Анатоли Тонов има следната визитка:

Юноша е на ЦСКА. Играл е за „Чавдар“(Бяла Слатина), Монтана, „Спартак“(Пловдив), столичния „Левски“(26 мача и 6 гола за „А“ група и 7 мача и 2 гола за купата на страната), „Септември“(София), „Искър“(София) (14 мача и 6 гола за „Б“ група и 1 мач и 1 гол за купата на страната), „Хебър“(Пазарджик) (18 мача и 4 гола за „А“ група, 6 мача и 1 гол за „Б“ група и 4 мача и 2 гола за купата на страната), „Беласица“(Петрич), „Ботев“(Пловдив), „Спартак“(Варна), „Родопа“(Смолян) (24 мача и 4 гола за „Б“ група и 2 мача за купата на страната), „Видима-Раковски“, „Миньор“(Бобов дол) (11 мача и 4 гола за „Б“ група и 2 мача за купата на страната), Южна Корея и „Ухан“(Китай). За „Левски“ е изиграл 1 мач в турнира за Купата на носителите на купи. Финалист за купата на страната през 1997 г. със „сините“ и за Купата на ПФЛ през 1996 г. с Монтана.

Като треньор е работил в „Чавдар“(Бяла Слатина), „Ботев“(Враца), „Ботев“(Кривоодол), „Ботев“(Козлодуй), с който преди няколко години административни пречки не позволиха да влезе в „Б“ група, Монтана и др. През зимата на сезон 2015/2016 застана начело на „Локомотив“(Мездра), където бе за последно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене