Безработният Стойчо Николов от Благоевград тресна 100 000 лв. от лотарията, късметлията: Черпих цяла нощ, ще се оженя

77-01-04-600_n30-годишният Стойчо Николов от Благоевград спечели 100 000 лв. от играта на националната лотария „Монте Карло – рулетка”, научи в. „Вяра”. Благословията от печалбата за него идва само няколко дни преди Великден. Стойчо играе непрекъснато с надеждата един ден да удари бингото, разкриват негови приятели. Те допълват още, че младият мъж не жалил средства да купува билети и талони и все повтарял, че един ден ще спечели. За солидната си финансова инжекция той се похвали сам й в личната си страница във фейсбук мрежата, с идеята възможно повече хора да видят и споделят неговото щастие. „Много съм доволен от парите, които спечелих, никога не съм предполагал, че такъв късмет ще ме споходи. Играех повече за удоволствие и заради самата тръпка, отколкото заради печалбата. Разбира се, както всеки и аз исках да спечеля, не казвам, че нямах очаквания, но не вярвах, че ще ударя толкова голяма парична сума като награда”, доверил Стойчо пред негови приятели минути след като видял, че печели.

Близки до него ни разкриха още, че той е несемеен, въпреки че има приятелка, с която са заедно от близо една година. Стойчо много искал да свие семейно гнездо с нея, но поради липса на пари и сериозна работа и доход все отлагал нещата във времето. „Сега вече ще мога спокойно да й предложа брак, много се обичаме, но знаете как е, без пари и сигурна работа – щастие няма, още по-малко пък не се гради семейство”, казал още късметлията пред близки до него. Репортер на „Вяра” разбра също така, че той е безработен от години, единственият му доход са парите, които припечелва през лятото от работа на полето в Гърция. Хора от обкръжението му пък казаха, че Стойчо закупил печелившия лотариен билет от случайно избрана будка в центъра на Благоевград. „Направи го, както го прави всеки път. Взе билета, изтърка числата и онемя, никой не можеше да повярва на късмета, той самият само се прекръсти и каза: „Благодаря ти, Господи, богат съм”. Всички, които в този момент били с него, веднага отишли в дискотека, оттам в механа в Благоевград, а Стойчо цяла нощ черпил за късмета си, разкриват още сигурни източници.

Припомняме, преди дни братята близнаци Благовест и Светослав, които работят в шивашки цех, празнуваха три дни и три нощи в Микрево заради печалбата от 100 000 лв., пак от лотарията. И докато в махалата посрещнаха Благовест и Светослав като герои, те вече осъзнават тежестта на куфарчето. Не заради парите, а заради отговорността. Близнаците обаче няма да напуснат настоящата си работа, където взимат около 300 лв. месечна заплата. „Парите ще ни трябват, няма да бягаме от работа. Трябва да помагаме на семейството“, категорични са братята. И двамата искат да подсигурят някои от близките си, които нямат собствен дом. Признават, че след като помогнат на роднините, ще им останат по около 2900 лв. на месец, което смятат като „месечна заплата“ за следващите 20 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене