2 милиона лева ще бъде бюджетът на „Пирин“

Това обеща кметът на Благоевград Атанас Камбитов на първата тренировка на отбора преди новия сезон

„Финансирането е доста трудна част и желаещите да бъдат спонсори на тима като бройка може да се увеличат, но въпросът е в параметрите. Тежестта пирин благоевград 3е изцяло на общината. Кандидат за генерален спонор към момента няма. Но сме осигурили около 2 млн. лв. бюджет“, бе коментарът му за „Пирин“(Благоевград), пред който за идната година основна цели си остава оставане в елита.

Иначе подготовката започна с новия треньор Стефан Генов, който изведе 30 футболисти на ст. „Христо Ботев“. Сред тях бяха Владислав Златинов, играл за последно в „Локомотив“(Мездра), Станислав Костов, който след авантюра в „Ботев“(Пловдив) и „Берое“ се завърна у дома. пирин благоевград 2Други двама нови бяха 23-годишният Християн Казаков, минал през „Ботев“(Пловдив), играл за последно в „Добруджа“. Той идва заедно с доскорошния си съотборник в Добрич пирин благоевград 6Костадин Ничев.

С мъжкия отбор започнаха да тренират и едни от най-талантливите юноши, родени през 1999 и 2000 година.

Подготовката на отбора до 1 юли е в Благоевград, а след това предстои двуседмичен лагер в Банско, но с тях няма да заминат Александър Дюлгеров, Даниел Генов и Емил Виячки, които напуснаха по-рано отбора се оказа, че след изтичането на договорите им, от тима си тръгват Янко Сандански, пирин благоевград 5Маркиньос и Единилсон Бергонси, за когото това не е изненада, след като миналото първенство не игра почти в нито един мач. 

Веднага след заниманието Стефан Генов бе представен пред медиите. Той призна, че е имал много оферти, но според него покана на „Пирин“ не се отказва, „тъй като тук просто мирише на футбол“.

На първото занимание за сезона присъства кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков.

Кметът потвърди пред медиите, че „Пирин“пирин благоевград 8 ще бъде с фокус към това отборът да върви напред, поглеждайки най-напред към школата на клуба.

„Фокусът е върху детската школа и да се ползват наши момчета, които излизат от школата. Човек винаги трябва да си поставя високи цели, но нека бъдем реалисти. Оставането в „А“ група е достатъчно висока цел. Не трябва да подценяваме и резултатът, който постигнаха момчетата тазипирин благоевград 10 година, защото знаете, че нито бюджета ни е толкова висок, знаете как минахме за 3 години от „В“ до „А“ група и аз смятам, че оставането в елита е геройство и момчетата заслужават аплодисменти. Тук е мястото да благодарим и на Шенсой като треньор, защото това се случи с неговата помощ.“

„Тези 2 млн. лв. са само и единствено за спортния клуб“, каза Камбитов и допълни, че за поддръжката на базата, разходите са по отделно перо. Градоначалникът допълни, че в момента се кандидатства за 500 хил. лв. от Министерството на спорта за изграждане на козирка.   

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене