Мачовете от Евро 2016 днес

Русия – Уелс от 22:00 часа по БНТ

Стадион „Мунисипал“ в Тулуза ще е арена на решителната битка между Русия и Уелс от група „В“ тази вечер. Двата отбора се стремят към класиране на осминафиналите на Евро 2016, като „Сборная“ се нуждае от задължителна победа, а Гарет Бейл и компания могат да се промъкнат напред и с равенство.

Руснаците разочароват с представянето си до момента. На старта те измъкнаха точка от Англия в последната секунда, но после загубиха от Словакия и сега са опрени до стената. Леонид Слуцкий планира да заложи на същия състав, който започна срещу словаците, макар че някои от халфовете изневериха и медиите призоваха за оставянето им сред резервите. Все пак, възможно е Денис Глушаков да получи шанс от първата минута вместо Роман Нойщетер. Атаката ще се води от Артьом Дзюба, а най-близо до него ще действат Александър Кокорин и Фьодор Смолов.

Уелс постигна историческа първа победа на европейско първенство срещу Словакия, но във втория си мач по драматичен начин загуби от Англия. „Драконите“ са в по-изгодна ситуация от днешния си съперник, а скоростта на Бейл със сигурност ще причини много проблеми на тромавата руска защита.

Досега двата отбора са се срещали общо 9 пъти, а балансът е 5 победи за Русия, 3 равенства и 1 успех за Уелс.

 

Словакия – Англия от 22:00 часа по Нова телевизия

Англия не убеждава с играта си от началото на Евро 2016, но спечели 4 точки в първите си два мача, а ако днес надвие Словакия, ще финишира като победител в група „В“. Точно това е целта пред тима на Рой Ходжсън, който ще трябва да вземе важни решения около титулярния състав за двубоя в Сент Етиен. Рахим Стърлинг, който е голямото разочарование за британците, най-вероятно ще отстъпи мястото си на Даниел Стъридж. Нападателят на Ливърпул и Джейми Варди донесоха обрата срещу Уелс с 2:1 и се очаква да получат доверието на Ходжсън. Не е изкючено обаче Варди отново да започне на пейката и атаката на „трите лъва“ да води Хари Кейн.

Словакия стартира със загуба от Уелс, но победата над Русия върна шансовете на Марек Хамшик и компания за класиране на осминафиналите. Съставът на Ян Козак играе много дисциплинирано и се слави с добрата си защита. В предни позиции пък словаците разчитат не само на Хамшик, но и на крилата Роберт Мак и Владимир Вайс.

Двата отбора имат три мача помежду си, като и трите са завършили с победа за Англия. Последната от тях беше с 4:0 през 2009 година./sportal.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене