Президентът на федерацията по ръгби Атанас Зафиров и Кирил Петков подкрепиха мача на националите ни

Президентът на Българската Федерация по ръгби и заместник председател на БСП Атанас Зафиров подкрепи българския национален отбор по ръгби в решителния домакински двубой от европейските квалификации срещу Турция за изкачване в по-горна Конференция. Нашият тим спечели категорично с 54:13 срещу опонента си пред близо 5000 зрители на Националния стадион “Васил Левски”. По покана на Зафиров на срещата присъства още министър-председателят Кирил Петков, министърът на земеделието Иван Иванов, секретарят на парламентарната група на „БСП за България” Вяра Емилова, както и заместник-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов.

Атанас Зафиров беше категоричен, че Министерството на младежта и спорта оказва огромна помощ за развитието на ръгби в България, чрез рекордното финансиране през 2022 г. Той заяви, че отпуснатите средства са три пъти повече в сравнение с миналата година.

“Сигурен съм, че ползотворното ни и конструктивно сътрудничество с ММС, както и желанието на министър Василев и неговия екип да създадат прозрачен и законен процес във финансирането на федерациите, ще се увенчае с успех”, каза социалистът. Той допълни, че е възхитен от липсата на необходимост от ръководствата на централите да търсят методи за лобиране, за да постигнат по-високо финансиране от министерството.

Зам.-министър Харизанов и президентът на Българската федерация по ръгби Атанас Зафиров обсъдиха прогреса на “Ръгби 15“ у нас през последните години. Зафиров изказа своята благодарност за преференциалните условия, които са предложени на централата от ръководството на “Национална спортна база” ЕАД, за да може среща по ръгби да се проведе отново на националния стадион за първи път от 17 години.

Владимир Харизанов поздрави президента на Българската федерация по Ръгби за добрата работа и от името на министъра на младежта и спорта Радостин Василев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене