Стефан Генов: Разбрах се с Пирин

Опитният Стефан Генов е новият старши треньор на Пирин (Благоев­град). Ръководството на клу­ба успя да постигне договор­ка с 59-годишния специа­лист. Днес той ще пристиг­не на стадион „Христо Бо­тев“, където ще парафира контракта си.

След това Ге­нов ще изведе „орлетата“ на първа тренировка за новия сезон. „Разбрахме се за договора. Все още не съм подписал, но ще пътувам утре (б.а. – днес) за Благоевград“, обясни пред „Тема Спорт“ Генов. Специалистът е имал оферта и от чужбина, но е предпочел да води „зелено-белите“ в елита.

През минала­та кампания Генов нямаше отбор. За последно той бе част от екипа на Георги Дерменджиев в Лудогорец през сезон 2014/15 и вдигна шампионската титла, уча­ства и в пробива на „зелените“ в групите на Шампионската лига. В България новият старши треньор на Пирин е водил родния Локо­мотив (Пловдив), бил е наче­ло и на Черно море и Локо­мотив (София). Специалистът има и солиден опит от престоя си в Сирия.

Генов наследява на поста Наджи Шенсой. Косоварят пое благоевградчани миналата есен и успя да спаси отбора от из­падане в „Б“ група. След края на първенството обаче На­джи не успя да се разбере с шефовете за продължаване на контракта. Днес ще стане ясно и кои ще влязат в щаба на Генов и дали той ще разчита на Добри Митов и Стефан То­шев, които бяха помощници на Шенсой.

„Спортал“ БГ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене