ВИДЕО: Достойна загуба на свой терен напретърпяха неврокопските хандбалисти срещу гостите от Добрич

Хандбален Клуб „Пирин“ /Гоце Делчев/ прие в неделя в прекрасната си зала „Неврокоп арена“ третия в елита Добруджа. Залогът на домакините на този мач бе голям. При победа „Пирин“ щеше се доближи още повече до зоната на плейофите, където никой не ги поставяше преди старта на „А“ група. В предишното домакинство срещу Фрегата /Бургас/ старши треньорът Николай Пиргов имаше сериозни кадрови проблеми с контузени и болни играчи, като сега вече почти всички са на линия. Неврокопчани бяха много обнадеждени от завръщането в отбора на Иван Япов който игра като ново попълнение. Опитният Иван Халачев замени контузения Костадин Пиргов, който получи тежка травма в предишната среща и бе подложен на операция, която го вади от игра до края на сезона. Костадин Костов пропусне и Александър Янев пропуснаха този толкова важен мач които все още изпитват проблеми със своите травми.

Мачът започна с отбелязване на първа точка за домакините, Последваха поредица от точка-изравняване, като в първата третина на първото полувреме домакините допуснаха няколко пропуска като 20-та мин Резултатът бе 8:10 в полза на добричлии. Тенденцията продължи, като в 25-та мин. гостите водеха с преднина от 4 точки (9:13) Първото полувреме завърши при резултат 10:14 в полза на гостите. Играта продължи много динамично с макар и труден но виден превес на добруджанците, като най голямата разлика в токите гостите реализираха в 34-та мин, когато оформиха резултат 11:17. Последва активиране на домакините които до края на мача успяха да оформят разлика само от три точки (27:30).

Въпреки загубата, феновете на Пирин аплодираха достойната загуба от третият отбор в елитната хандбална лига. Толерантната публика аплодира на края коректната игра и съдийството на красивата среща

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене