7-годишната дъщеря на полицай Васил Белемезов – Ивана, първа в турнира при откриването на риболовния сезон в Гоце Делчев

7-годишната Ивана Белемезова, която от съвсем малка пое по стъпките на баща си полицай Васил Белемезов от РУ-Гоце Делчев в хобито му – риболов, се класира на първо място сред децата риболовци на традиционния турнир на ЛРС „Сокол“ – Гоце Делчев по случай откриването на сезона.

Малката риболовка Ивана получи не една, а две награди – за най-малък риболовец и за най-добър улов. Едва на 7 години, момиченцето е собственик на две въдици с маркови макари, които й бяха връчени като награди от турнира лично от председателя на ловно-рибарското сдружение Валери Сарандев и един от спонсорите на турнира Васил Мингов.

Вчера около река Места край хаджидимовското село Блатска за поредна година се събраха майстори на въдицата от всички възрасти и с оспорвания традиционен турнир дадоха старт на сезона. Състезателното време бе 4 часа, а старта даде председателят на ЛРС „Сокол“ Валери Сарандев.

И тази година повечето от състезателите бяха деца от 7 до 15 години и възрастни майстори на риболовния спорт от региона. След 7-годишната Ивана Белемезова на второ място при децата бе класиран Димитър Милчев, а на трето – Георги Каръмов.

При юношите комисията класира на първо място Георги Глухчев, на второто застана Божидар Галев, а на трето – Костадин Карпузов. И този път феноменалните риболовци от фамилията Сойка в село Блатска не отстъпиха първото място на никого и отново при тях отидоха медалите и големите награди.

Те бяха връчени на Исмаил Сойка – син на Неджими Сойка, който много години наред държеше първенствата на турнирите по риболов на ЛРС „Сокол“, но явно от тази година отстъпва риболовното лидерство на сина си. В челната тройка се наредиха още Димитър Милчев и Георги Каръмов.

Всички класирани в първенството на тазгодишния риболовен турнир получиха специални и много награди – маркови въдици, макари, живарници и други рибарски такъми, осигурени от спонсорите „Феникс Ресурс“ с управител Васил Мингов, „Рибарскирибари тайни“ на Атанас Витанов и „Рибарски мечти“ на Слави Топалов.

След по-малко от месец, на 9-и юли, предстои и другата масова инициатива, която традиционно от няколко години организира ЛРС „Сокол“ – големия събор на ловците и риболовците от региона в местността „Попови ливади“.

На събора отново среща на дълги и пълни трапези ще си дадат ловни и риболовни групи от четирите общини Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен.

„Ние от ЛРС ”Сокол”отделяме специални грижи и внимание на младите хора, които са избрали за свое хоби риболовния спорт. На националния турнир в Асеновград „Детето риболовец може без дрога“ отборът на момчетата от Гоце Делчев до 14 години взе първо място, а  юношите ни до 18 години се класираха втори“, коментира председателят на ЛРС „Сокол“- Гоце Делчев Валери Сарандев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене