ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО! От две до пет години затвор грозят неврокопчанин, участвал в протестите против правителството на Орешарски

GERB Pres.Still004

От 14 години Иван Керезиев от гоцеделчевското село Мосомище живее и работи в Гърция. Редовно следи събитията в България и когато научил, че група от Гоце Делчев тръгва за София да подкрепи протеста, спонтанно решил да се включи. Всички пътници в автобуса били подложени на полицейска проверка преди да бъдат допуснати до определеното за протеста място. Няколко месеца по-късно Керезиев бил извикан на разпит в столицата, заедно с още десетки други участвали в протестите. За огромна изненада, след близо девет месца Иван получил призовка за явяване с обвинение по чл. 325 от НК. „Този член е вероятно за нарушаване на обществения ред. Недоумявам защо са избрали да съдят само определени хора, като аз не правех нищо по-различно от всички останали на протеста. Сигурно искат да сплашат българския народ и за друг път да нямаме кураж да протестираме срещу това правителство“, сподели Иван Керезиев.

„Каквото и да е скандирал на протеста, това е твърде жестоко наказание за такъв вид нарушение. Ангажирам се да отнеса въпроса до компетентните инстанции и няма да допуснем да затворят гражданин, който е изразил несъгласие със статуквото“, заяви депутатът от ГЕРБГеорги Андонов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене