В социалната политика много трудно може да се говори за справедливост Прочети цялата статия тук: В социалната политика много трудно може да се говори за справедливост – Поглед Инфо

 Хасан Адемов

„В социалната политика много трудно може да се говори за справедливост“, заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Думите му бях относно великденските добавки към пенсиите. Той обясни, че със сигурност сегашното решение не е най-справедливо, но поясни, че трябва да се разпростират според чергата. Адемов увери, че ще има за всички пенсионери великденски бонус, но той ще бъде различен – ще се определя в зависимост от размера на пенсията плюс добавките към нея. Министърът заяви, че най-важното за пенсионната система е да има работеща икономика и работещи хора.

„Най-голямата задача на правителството е да реализира ръст на БВП, тоест ръст на икономиката и да се реализират социалните плащания, а не парите да се раздават на калпак“, каза още Хасан Адемов.

/Поглед.инфо/

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене