Драма на конгреса на БСП заради Радев и Йотова ВИДЕО

Членове на партията пожелаха събирането им да бъде изместено, за да може да присъстват на инаугурацията на президентската двойка

Конгресът на Българската социалистическа партия (БСП), който ще реши дали Корнелия Нинова да остане лидер на партията, започна. 50-ият конгрес ще обсъжда и резултатите от изборите.

БЛИЦ припомня, че Корнелия Нинова подаде оставка от поста лидер на БСП след като излязоха резултатите от парламентарните избори на 14 ноември. Тогава тя каза, че поема отговорността за загубата. Но към момента БСП е част от управляващото мнозинство. А Нинова – вицепремиер и министър.

„Всички сме съпричастни и горди от победата на Радев и Йотова. Нека да не оставят усещания, че не сме съпричастни. Всеки от нас има възможност да участва в инаугурацията.

Конгресът трябва да приключи в 18 часа, ако го отложим с два часа, ще трябва да приключим в 20 часа.

Все пак ще гласуваме предложението да изместим Конгреса, за да може да присъстване на инаугурацията на Радев и Йотова“, това заяви Георги Свиленски, след като членове на Конгреса пожелаха той да бъде отложен.

 

След гласуване предложението бе отхвърлено. 138 души гласуваха „За“, „Против“ се обявиха 384, а 111 бяха „Въздържали се“.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=911063346267199

Автор: БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене