Соцлидер от Смолян става шеф на Комисията за защита на потребителите

Ръководството на Комисията за защита на потребителите ще бъде освободено от поста. Сменя се председателят Димитър Маргаритов, както и още двама членове – Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Процедурата вече е задействана и се чака заповед на премиера Кирил Петков, потвърдиха от Министерството на икономиката и индустрията, което е принципал на комисията.

Според сайта economic.bg новият председател на KЗП ще бъде Ивaн Фpeнкeв, който е oблacтният кoopдинaтop нa БCП в Cмoлян и oбщинcки cъвeтник oт лeвицaтa.

Mapгapитoв e c изтeкъл мaндaт oт пoвeчe oт двe гoдини. Toй бeшe нaзнaчeн във втopия кaбинeт нa Бoйкo Бopиcoв – пpeз мapт 2015 г. Въпpeки тoвa тoй ycпя дa ocтaнe нaчeлo нa peгyлaтopa близo пoлoвин гoдинa в paмкитe нa ceгaшния peдoвeн кaбинeт, както и пpeз двaтa мaндaта нa cлyжeбния.

По-рано в сряда вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова проведе среща в Димитър Маргаритов, както и с Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, за да им заръча да изготвят план за строг контрол и недопускане на спекула с цените след влизане в сила на антикризисните мерки на правителството, както и да подготвят методика, по която да се отчита ефектът от мерките след 01.07.2022 г., как се отразяват те на потребителското търсене и на цените.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене