Мачовете от Евро 2016 днес

Русия – Словакия от 16:00 часа по Диема

Словакия и Русия се изправят в решителна схватка от група В на Евро 2016. Двубоят в Лил е от 16 ч. и може да се окаже последен за „сборная“, ако феновете повторят безредиците, които предизвикаха в Марсилия след равенството 1:1 с Англия. Предпоставки за това липсват, но едно напрежение винаги може да ескалира.

Словаците загубиха от Уелс в първия си мач с 1:2 и ще търсят задължителен успех, за да останат в играта. Треньорът Ян Козак ще направи някои промени, след като не остана доволен от показаното срещу Уелс. На терена може да се завърне Хубочан, който е опора в отбраната. Рокади ще има и в руския тим. Очаква се Глушаков да смени Смолов. „Сборная“ все пак ще играе предпазливо, за да не допусне постигнатото срещу Англия да бъде пропиляно с необмислени действия.

 Румъния – Швейцария от 19:00 часа по Диема

Селекционерът на румънския национален отбор Ангел Йорданеску определи своите футболисти като аутсайдери преди мача им с Швейцария в група А на Европейското първенство. Според него швейцарската селекция е с огромен опит, тъй като е събрала футболисти, които играят във водещите първенства на Европа. По същото време умората се усещала в румънския лагер.

Румънците паднаха доста нещастно с 1:2 от Франция на старта. Северните ни съседи се борят и за първо излизане във фазата на елиминациите от 2000-ата година насам.

„Ние трябва да бъдем реалисти, да разберем че отиваме да играем срещу един много силен отбор, който има много качество. Надявам се, че моите футболисти ще бъдат концентрирани, мотивирани и решени да победят, каза още опитният наставник.

В същото време швейцарците са с едни гърди напред- те имат три точки от мача на старта срещу Албания.

 Франция – Албания от 22:00 часа по БНТ

Домакинът на Евро 2016 Франция излиза за втора победа в група А срещу дебютанта Албания и при успех ще си осигури класирането за фазата на елиминациите. Двубоят е на „Стад Велодром“ в Марсилия и ще бъде ръководен от шотландския рефер Уилям Калъм. В първия си мач „петлите“ прекършиха Румъния с 2:1, докато албанците загубиха с 0:1 от Швейцария.

Селекционерът Дидие Дешан не остана доволен от представянето на ключови фигури като Антоан Гризман и Пол Погба в първия мач и се очаква да ги остави на скамейката за сметка на Антони Марсиал и Кингсли Коман. И Погба, и Гризман, не отговориха на очакванията срещу северните ни съседи, а халфът на Ювентус дори си навлече гнева на Дешан с необуздана реакция, след като беше сменен.

Оставянето на двете звезди на скемейката ще означава и промяна в схемата на игра от 4-3-3 на 4-2-3-1, но това не притеснява „петлите“, тъй като френските национали са готови да се адаптират  в движение.

В състава на Албания не се очакват промени, освен отсъствието на капитана Лорик Кана, който е наказан.

„Очаква ни тежък мач срещу добре организиран съперник. Да не забравяме, че имат за треньор италианец“, коментира Дешан преди срещата./sportal.bg

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене